Skip to main content

L.O.E.S. en vakantie

Vakantie in Nederland of toch niet?

Nog even en het is eindelijk zover, lang heb ik ernaar uitgekeken om weer eens heerlijk op vakantie te gaan. Na alle maanden van het binnen zitten door Corona. Volgens mij zal er dit jaar geen Zwarte Zaterdag zijn met alle verkeersdrukte richting het zuiden, geen overvolle campings waar je dan hutjemutje op elkaar moet staan. Ook geen overbevolkte vertrekhallen op de vliegvelden, waarschijnlijk blijven we met z’n allen vooral in eigen land.

De afgelopen jaren reisde ik in de vakanties vooral naar het buitenland en dan met name Duitsland, Frankrijk en Italië. Mijn zoon reist het liefst buiten Europa om dan te kunnen genieten van een hagelwit strand en een azuurblauwe zee. Het liefst zover mogelijk, naar een exotisch land met onbekende culturen en volkeren. In zijn vakantie moet er van alles gedaan worden, parachutespringen, wildwater kanovaren, bergbeklimmen, niets is te gek.

Toch hoop ik dat hij dit jaar niet naar het buitenland gaat, maar dat hij zijn vakantie in Nederland doorbrengt. Ontdek eens hoe mooi Nederland is, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen of de steden bezoeken.   

Voor mij is vakantie lekker m’n hoofd leegmaken, afstand nemen van het dagelijkse leven. Tot rust komen en tijd voor bezinning.  Niet voor niets is het woord vakantie afgeleid van het Latijnse werkwoord ‘vacare’, wat betekent ‘leegmaken’. Meestal als ik terugkom van vakantie heb ik enorm veel energie en heel veel inspiratie opgedaan, vaak weer plannen gemaakt voor de toekomst. Ook kan ik vaak terugkijken op mooie herinneringen aan de prachtige plekken die ik heb opgezocht.

Wat ik precies ga doen weet ik nog niet, maar op vakantie ga ik. En misschien dit jaar in eigen land!

L.O.E.S.

26 juni 2021

 Strand, Meeuwen, Ligstoelen, Vliegen

Geen reacties