Skip to main content

L.O.E.S. zoekt geen ruzie

Kort lontje….

Het valt me de laatste tijd op dat menigeen zo’n kort lontje heeft. Nu ben ik zeker geen ruziezoeker en sta vrij positief in het leven, maar het lijkt wel of ik tegenwoordig snel ‘ruzie’ krijg.

Vanmorgen sta ik bij Albert Heijn, komt er net een mevrouw aan met een kar die ik van haar wil overnemen. ’Lijkt me niet verstandig’, zegt ze, ’u moet hem eerst schoonmaken, dat heb ik ook gedaan’. Waarop ik antwoord: ’Zeker met die fles die door iedereen wordt aangeraakt’. Begint ze tegen me uit te vallen…, ’of ik nog lang in deze corona shit wil blijven zitten’. Snel loop ik weg, pak een andere kar en loop de winkel in. Na het afrekenen bij de kassa sta ik mijn boodschappen nog in te pakken, terwijl de caissière direct met de volgende klant begint. Die mevrouw heeft niet zoveel boodschappen om af te rekenen en vervolgens staan wij bijna schouder aan schouder om de boel in te pakken.  ’Dit is geen 1,5 meter’, zeg ik.  Waarop zei antwoordt: ’Zeur niet zo, ik ben zo klaar’.

Geïrriteerd loop ik Albert Heijn uit en gelukkig daar staat mijn hondje nog op mij te wachten. Ik loop naar huis en mijn hondje doet per ongeluk zijn behoefte in een voortuin. Ik pakte snel m’n poepzakje om het op te ruimen. Mevrouw des huizes komt naar buiten stormen. ’Vind je dit normaal, je hond in mijn voortuin te laten poepen?’ schreeuwt ze. Ik blijf rustig en zeg ’misschien ziet u dat ik het meteen opruim’. ’Dit is niet normaal, dit doe je niet!!’ schreeuwt ze me na terwijl ik verder loop op zoek naar een prullenbak.

Ik bedoel maar, heeft nou iedereen een kort lontje……

L.O.E.S.

2 juli 2021

   

Geen reacties