Skip to main content

Wandelmaatje

Wandelen met een maatje

Elke dag een stuk wandelen maakt dat je beter slaapt en dat je longen beter zuurstof opnemen. Daarnaast zijn er tal van andere voordelen van elke dag even de benen strekken. Wandel je alleen, dan merk je al snel dat je een klein rondje wel goed genoeg vindt. Wandel je samen, dan heb je – voor je het in de gaten hebt – vijf kilometers in de benen.

Een kletspraatje

Vooral als je vaste wandelmaatjes hebt, lijkt het alsof je niet uitgepraat raakt. Hoe vaker je elkaar ziet, hoe meer je over elkaar weet. Heeft je maatje verteld zaterdag uit eten te gaan, dan heb je de week erna weer gespreksstof genoeg over dat etentje. Van het een komt vaak het ander en voor je het weet ben je een uur aan het wandelen. Ongeveer dezelfde interesses hebben is dan wel een voorwaarde.

In hetzelfde tempo

Een wandelmaatje zoeken kan heel eenvoudig of heel ingewikkeld zijn. Het is handig als je een beetje gelijkgestemd bent. Daarnaast is het soms ook slim om iemand op te zoeken die qua wandelen op jouw niveau zit. Je hoeft niet per se allebei even lange benen te hebben, maar je kunt wel een verschil in snelheid hebben. Ben je erg snel buiten adem, zorg er dan voor dat je je wandelmaatje iets vraagt waar diegene uren over kan praten. Zo kan jij op adem komen, terwijl die ander zijn lange adem gebruikt om te praten.

Laagdrempelig je wereld verbreden

Wandelen is een bezigheid die bijna iedereen kan. Een beetje goede schoenen zijn handig, maar verder is voor wandelen niets extra’s nodig. Hoewel het wel slim is om in het donker voor verlichting te zorgen, vooral als je op de route een donker paadje tegenkomt. Heb je een ultiem wandelmaatje gevonden, dan kun je samen op zoek gaan naar wandelevenementen. Zo kom je nog eens ergens anders en ontdek je natuurgebieden waar je eerder niet van gehoord had.

Stok achter de deur

Soms heb je behoefte aan dat maatje, maar soms is alleen wandelen lekker. Het is afhankelijk van je stemming. Heb je zin om een podcast te luisteren of een luisterboek, dan is alleen wandelen zo erg niet. Maar heb je behoefte aan sociaal contact, dan is het zoeken van een wandelmaatje een uitstekend idee. Bovendien zorgt een wandelafspraak ervoor dat je zeker weten van de bank komt, je wilt immers je afspraak niet laten wachten. De welbekende stok achter de deur is er als je opgehaald wordt. Je gaat, ook als het waait of regent én ook als je favoriete programma op tv is.

Wandelen met een wandelmaatje heeft veel voordelen. Het is gezellig en je hebt een stok achter de deur om naar buiten te gaan. Als je op zoek bent naar een geschikt wandelmaatje dan plaats je eenvoudig een bericht op het prikbord.

Georganiseerde Wandelreizen

Ontdek de wereld te voet met een wandelvakantie georganiseerd door experts. Geniet van adembenemende landschappen, gemak en ondersteuning, ontmoet gelijkgestemde reizigers en creëer onvergetelijke herinneringen. Laat je betoveren door de schoonheid van de natuur, stap voor stap, en ontdek verborgen schatten die alleen te voet te vinden zijn. De wereld wacht op jou, dus pak je wandelschoenen en laat je inspireren door een avontuur vol persoonlijke groei en adembenemende ervaringen.

Geen reacties

Prikbord Berichten 'Wandelen'

Profiel foto van Gerrit

Samen leuke dingen ondernemen

Hallo, Ben jij die leuke ,gezellig vrouw die ik zoek. En ook nog van het leven ,wil genieten van alle mooie dingen in het leven. Bij voorbeeld om te wandelen te fietsen of te fotograferen een terrasje pakken, of samsn leuke dingen doen,zoals stedentrips ,vakantie en dorpjes en steden bezoeken. Of gezellig winkelen in groten steden. Samen een mooie tijd belevenen alles samen kennen delen en er zijn voor elkaar. En vriendschap, een latrelatie. Wil jij dat ook, laat dan wat van je horen. Want het is samen leuker en gezelliger dan alleen. Gr Gerrit,
Geplaatst door Gerrit op 01 mei 2024 om 12:10
Profiel foto van Cees

Wandel/fietsmaatje

Zoek een gezellig fiets/wandelmaatje om mooie tochten mee te gaan maken. Een wandeling door het bos of langs het strand. Ook een fietstocht(je) op mijn e-bike vind ik altijd heerlijk, lekker genieten van de natuur. Ben ook in het bezit van een fietsendrager voor op de auto, kan dus overal starten voor een tochtje. Vind je wandelen of fietsen ook fijn, laat dan iets van je horen.
Geplaatst door Cees op 18 maart 2024 om 09:37
Profiel foto van Christiane

Wandelen Midden Limburg

Wie heeft er zin om af en toe af te spreken voor een wandeling met na afloop terrasje?
Geplaatst door Christiane op 10 maart 2024 om 13:18
Profiel foto van Corry

Wandelen/ fietsen

Hoi, wie heeft er zin om te gaan wandelen of fietsen in de omgeving van Utrecht?
Geplaatst door Corry op 03 maart 2024 om 10:03