Skip to main content

Vriendinnen vriendschap

Vriendinnen vriendschap is bijzonder

Vrouwen kunnen eindeloos met elkaar praten.  Alleen daarom al is een vriendinnen vriendschap bijzonder. Er zijn gewoon zaken die je liever bespreekt als vrouwen onder elkaar. Daarnaast zijn vriendinnen waardevol voor de uitjes die je samen onderneemt. Een wijntje op het terras, een bezoek aan een museum. We kunnen niet zonder vriendinnen vriendschap!

Altijd goed?

Natuurlijk: vriendinnen vriendschappen zijn niet alleen 'Halleluja'. Soms bemoeien vriendinnen zich te veel met elkaar waardoor er een verwijdering ontstaat. Vrouwen zijn goed in het ongevraagd advies geven en dat valt nog wel eens verkeerd. Als je een bepaald probleem bespreekt met een vriendin, wil je niet per se dat zij de oplossing aandraagt. Ben je een goede vriendin, dan voel je elkaar aan. Maar ook goede vriendinnen hebben het soms mis… 

Wat ga je samen doen?

Er zijn tal van leuke uitjes die je samen met een vriendin kunt ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje shoppen of naar het strand. Je kunt met een vriendin naar het concert van die boyband waar niemand mee naartoe wil. Of je gaat iets sportiefs doen, als wandelen, fietsen of naar de yoga. Heb je meerdere vriendinnen, dan bezoek je met de één een toneelvoorstelling terwijl je met een ander eerder het terras op duikt. En zo is elke vriendinnen vriendschap even waardevol.

Behoeftes

Wat sowieso erg fijn is, om een vriendin te hebben waar je onbedaarlijk mee kunt lachen. Alleen al omdat lachen je ontzettend gelukkig maakt. Afhankelijk van je stemming zie je de ene vriendin heel vaak en de ander iets minder. Een maand later kan dat andersom zijn. Het is zaak dat je ook regelmatig kijkt naar de behoeftes van de ander. Heeft je vriendin het moeilijk maar heb jij eigenlijk geen tijd? Probeer dan toch tijd vrij te maken, omdat je vriendin daar van opknapt. Daar ben je haar vriendin voor.

Voor het leven?

Bij elke fase van je leven kun je andere vriendinnen vriendschappen hebben. Ben je beiden nog zonder partner, dan vind je elkaar in avonden doorzakken in het café. Heb je kleine kinderen dan passen gelijkgestemde moeders bij je. Heb je je partner verloren dan kun je met een goede vriendin ervoor zorgen dat je eenzaamheid tegengaat. Dit betekent ook dat je bij een veranderende levensfase sommige vriendinnen verliest. Misschien voor altijd, misschien tijdelijk. Niet getreurd, ook dat hoort bij het leven, als er maar nieuwe vriendinnen vriendschappen voor terug komen!

Vriendinnen Vriendschap

1 Reactie

Profiel foto van Fahimeh
""Wat sowieso erg fijn is, om een vriendin te hebben waar je onbedaarlijk mee kunt lachen"" Ik miss lachen in mijn leven
Geplaatst door Fahimeh op 02 december 2023 om 20:18