Skip to main content

Gluren bij de buren......

Fantastische gluurder…….

Vanmorgen liepen mijn partner en ik bij Zandvoort in de Waterleidingduinen en het viel mij op dat er heel veel jongeren aan de wandel waren, vroeger had wandelen eerder een ouderwets imago. Daar was tot voor kort helemaal niets hips aan. Met een afritsbroek, makkelijke schoenen en een windjack, daar ging je dan. Volgens mij is het wandelen op dit moment de nieuwe yoga, het geeft de ultieme ontspanning weten inmiddels miljoenen Nederlanders.

Vanwege corona zochten we allemaal naar nieuwe vrijetijdsbestedingen. Afgelopen zomer gingen we kanoën, suppen, wielrennen en aan de wandel. Vooral wandelen is niet meer wat het geweest is. Overal vond ik het drukker, vanmorgen in de Waterleidingduinen, vorige weekend in het bos en de dag erna op het strand was het ook aanzienlijk drukker. In plaats van de degelijke ANWB-schoenen hebben we trendy stappers aan. Want ja, de wandelmarkt is inmiddels booming business geworden.

Ook ik ben steeds meer gaan wandelen. Ik liep sowieso wel met de hond, maar nu iets meer vanwege de coronakilo’s. En jawel, daarbij gebruik ik de op dit moment meest gedownloade app, die van de stappenteller. Een handig appje om de aanbevolen 10.000 stappen dagelijks te halen.

In deze tijd heeft het soms ook mijn voorkeur om ’s avonds een ommetje te maken, dan kun je zo lekker bij de huizen naar binnen gluren. Van de week op weg naar een vriendin liepen wij over de Amsterdamse grachten, ik genoot overal van de uitbundige kerstverlichting en het heerlijke rustige sfeertje, maar vooral van de  prachtige panden waar je zo lekker naar binnen kon kijken.

Mijn partner mopperde over mijn slakkengangetje. Hij opperde zelfs dat ik een fantastische gluurder was, maar een matige wandelaar. Ach, hoe dan ook, ondanks dat ik een fantastische gluurder ben heb ik toch weer mijn 10.000 stappen van die dag gehaald.

L.O.E.S.

27 december 2020

wandelschoen

Geen reacties

Prikbord Berichten 'Fietsen en e-bike'

Profiel foto van Gerrit

Museum en natuur wandelingen ,fietsen en shoppen

Hoi, zou het leuk vinden om hier een vriendin te ontmoeten die ook in de regio Rijmond woon. Ik wandel en fiets graag. Museum en kringloopwinkels /rommelmarkten. Stedentrips en vakantie. Vindt je dat ook leuk, reager dan lijkt me gezellig. Gr Gerard,
Geplaatst door Gerrit op 28 maart 2024 om 07:16
Profiel foto van Cees

Wandel/fietsmaatje

Zoek een gezellig fiets/wandelmaatje om mooie tochten mee te gaan maken. Een wandeling door het bos of langs het strand. Ook een fietstocht(je) op mijn e-bike vind ik altijd heerlijk, lekker genieten van de natuur. Ben ook in het bezit van een fietsendrager voor op de auto, kan dus overal starten voor een tochtje. Vind je wandelen of fietsen ook fijn, laat dan iets van je horen.
Geplaatst door Cees op 18 maart 2024 om 09:37
Profiel foto van Corry

Wandelen/ fietsen

Hoi, wie heeft er zin om te gaan wandelen of fietsen in de omgeving van Utrecht?
Geplaatst door Corry op 03 maart 2024 om 10:03
Profiel foto van Janny

gezellige actieve man gezocht

Hoi ik ben 75 jaar en zoek een man (uit Noord Holland) die van gezelligheid houd en om samen leuke dingen mee te ondernemen. Mijn hobby's zijn wandelen, fietsen, lezen, uit eten en terrasje pakken
Geplaatst door Janny op 21 januari 2024 om 09:21