Skip to main content

Afvallen en verjaardagen....

Lang zal ze leven…

Een vriendin is jarig en we zitten met z’n vieren, gelukkig kan dat nog in deze tijd. Dan komt de vraag: “Welke taart wil je? Zelfgebakken appeltaart, slagroomtaart of rijstevlaai.”

“Voor mij niet, doe mij alleen maar een kopje koffie”.

“Nou ja…. Je bent toch niet dik, doe nou even gezellig, zeg”, roept de jarige vanuit de keuken. Het valt stil en een ander bemoeit zich er ook mee: ”Je kan het echt wel hebben hoor, je vriendin is maar eens per jaar jarig”.

Inmiddels zijn alle ogen op mij gericht en ik voel de irritatie opkomen. “Ben je op dieet? Wat voor dieet doe je eigenlijk?” Het taart-onderwerp is veranderd naar diëten en afvallen. De één vertelt dat zij is afgevallen met behulp van shakes, de ander geeft gratis voedingsadviezen. Sinds zij regelmatig detoxt, glutenvrij en E-nummervrij eet is ze in de eerste week al 4 kilo afgevallen. “Een stukje gebak kan nu wel”.

Het lijkt wel of we steeds meer een sociaal wenselijk gedrag moeten vertonen. Ik zie vaak in mijn omgeving dat eten en gezelligheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ook de maatschappij lijkt zich er steeds meer op te richten: #gezellig#borrelen#genieten#eten

Deze periode heb ik veel verjaardagen en ik denk dat mijn jarige vriendin zich echt niet minder jarig zal voelen omdat ik een gebakje afsla. Gelukkig heeft iedereen binnen een kwartier het gebakje verorberd en kunnen we aan een ander onderwerp beginnen.

L.O.E.S.

21 januari 2021

 

taart

Geen reacties