Skip to main content

L.O.E.S. De tijd na corona

 DINGEN DIE WE NA CORONA ECHT NIET MEER DOEN

Volgens mij wordt het na de corona nooit meer zoals het was......

Naar mijn idee ben ik best flexibel, maar soms moet ik wel even wennen aan de nieuwe realiteit tijdens na de lockdown.

Nu de horeca weer open mag denk ik dat het snel weer als vanzelfsprekend voelt, maar toch zullen we bepaalde dingen echt niet meer terugzien.  

Een patatje delen en dan met z’n allen in de mayonaise dippen, en hoe zit het met de mosterd bij de bitterballen. Natuurlijk is dit helemaal niet coronaproef dus gaat iedereen voor een eigen bakje met saus?  ‘’Double-dipping’’ is voorgoed voorbij.

Ook het bowlen zal ik niet snel meer doen. De schoenen vond ik sowieso nooit een succes, het idee dat deze door duizenden anderen voor me waren gedragen zonder schoongemaakt te zijn. En ook het toetsenbord op de bowlingbaan, werd dat ooit tussendoor schoongemaakt? En dan nog maar niet over de bowlingballen gesproken, m’n vingers in de drie gaatjes waar ook duizenden anderen met hun vingers in hebben gezeten. Komt er nu een schoonmaaksessie tussendoor, anders weet ik niet of ik het bowlen nog net zo leuk ga vinden als vroeger.

Ook de indoor-feestjes zullen denk ik nooit meer hetzelfde zijn. De concerten waar ik naar toe ging waar we hutjemutje op elkaar stonden en de condens letterlijk van het dak afdroop. De overvolle kroeg waar ik eens in de zoveel tijd een biertje dronk, gezelligheid onder het motto ‘’hoe meer zielen, hoe meer vreugde’’. 

Nu kan ik me dat echt niet meer voorstellen, maar ooit zullen die dingen toch met een kleine aanpassing weer als vanzelfsprekend worden. Hopelijk.

L.O.E.S.

5 juni 2021

Geen reacties