Skip to main content

L.O.E.S. een beetje normaal.........

Gelukkig, alles mag weer open, de winkels en de terrassen. Heerlijk weer lekker rondstruinen in de winkels zonder iets te kopen. Gisteren liep ik in het dorp en zag weer volle terrasjes, wel met mensen die warm waren  gekleed want het weer was toch wat frisjes.

Voor de Corona-tijd zaten we ook al snel op een terrasje met de eerste zonnestraal. Dat was niet nieuw voor mij. Wel nieuw was het om deze ervaring opnieuw te mogen beleven.  Het maakte mij vrolijk om te beseffen dat dit weer een beetje het normale leven ging worden.

Ook merkte ik dat de winkels geen barricades meer hadden voor de deur. Gewoon weer lekker doorlopen zonder personeel met lijstjes met namen en tijden waarop stond hoe laat je de winkel in mocht. Zo fijn om gewoon door te kunnen lopen.

Natuurlijk zag ik bij sommige winkels nog wel klanten voor de deur wachten want sommige voorwaarden gelden nog steeds. Bijvoorbeeld om te wachten totdat er een klant klaar was, weer een plekje vrij voor een nieuwe klant. Voor mij was het het wachten waard, heerlijk om weer langs de schappen te kunnen lopen. Met een beetje onwennig gevoel gooide ik m’n mandje vol want de afgelopen maanden had ik voornamelijk alles online gekocht. Wat een verademing.

Toch liep ik met een beetje onrust. Blijft dit zo of gaat de boel straks toch weer op slot. De vanzelfsprekendheid van toen is na ruim 14 maanden Corona toch anders geworden. Ga ik nu toch wat vaker op een terras zitten en zal ik toch niet wat meer spullen inslaan? Want ja, als straks toch....

Het viel eerder niet op, maar nu zie ik ze meteen: de bordjes met de tekst “open“, bij de ingang van de winkels. Laten we hopen dat ze daar heel lang blijven hangen want nu staat “open” symbool voor een normaler leven.

L.O.E.S.

21 mei 2021

 

1 Reactie

Profiel foto van Jannie
Alles open....steeds meer. Maar lang alles nog niet. Ik zing graag, weinig kans en er wordt helemaal niet over koren gesproken. Ik denk ook aan vrienden , professionals in de muzieksector maar niet zo " beroemd" dat ze een flinke buffer op kunnen bouwen. De culturele sector lijkt wel een stiefkindje. 
 En natuurlijk ben ik blij met de stapjes vooruit........
Geplaatst door Jannie op 25 mei 2021 om 10:04