Skip to main content

L.O.E.S. De avondklok een uurtje later.........

Moskee- en kerkganger

Bah, nog steeds zullen we het voorlopig moeten doen met de avondklok, dat hoorden we afgelopen dinsdag met de persconferentie. Vanaf woensdag 31 maart a.s. zal de avondklok een uur later ingaan. Naast de overgang naar de zomertijd wordt ook de Ramadan als reden genoemd voor de aanpassing. Hoezo wordt alles ingewikkelder en zou dat ene uurtje ons werkelijk helpen?We mogen nog steeds slechts één bezoeker per dag ontvangen. Waarom dan familie bezoeken kort voor het ingaan van de avondklok of geldt deze regel niet voor moslims? Het is zeker niet dat ik iets tegen welk geloof dan ook heb, maar ik heb wel het gevoel dat we gaan meten met twee maten. Afgelopen Kerst heb ik heel graag mijn kinderen willen ontvangen maar heb het niet gedaan want het mocht niet. Dus ja, wat is het verschil tussen de Ramadan en de Kerst……

Nog altijd zijn de besmettingscijfers te hoog en er wordt nu steeds gesproken over een derde piek. We moeten er toch met z’n allen voor zorgen dat de oplopende besmettingen afgeremd worden. Ook ik snak naar versoepelingen maar wel als de cijfers het toelaten. Niet alleen voor de moslims maar voor alle Nederlanders. We zijn toch allemaal Nederlanders zonder dat er onderscheid wordt gemaakt, dat is toch wat we willen.

Vaak denk ik aan de mensen die niet naar begrafenissen van hun dierbaren kunnen of troost kunnen zoeken bij elkaar. Wij moeten ons blijven realiseren dat dit echt niet kan zolang het virus zo toeslaat. In Urk gaan komend weekend de kerkdeuren weer open voor iedereen die daar behoefte aan heeft, zonder mondkapje en zonder anderhalvemeter-maatregel. Is het nu zo dat een religie de algemene maatregelen voor de corona-beperkingen gaat bepalen?

Ik vind dat er geen uitzonderingen gemaakt moeten worden voor welke burger dan ook. Denk aan het spreekwoord ’Gelijke Monniken, Gelijke Kappen’.

L.O.E.S.

26 maart 2021

 

Geen reacties