Skip to main content

L.O.E.S. Fijne Paasdagen

De hoop blijft altijd en zeker met Pasen……..

We staan voor het Paasweekend. Pasen is een krachtig symbool van hoop en dat kunnen we op dit moment goed gebruiken. Het is een feest van de opstanding, van het leven dat sterker is dan de dood, of voor een hoop mensen gewoon een lang weekend vrij.

Met de crisis waar we in zitten is alles anders, het feest van Pasen kunnen we niet samen zijn, terwijl dat juist iets is waar we met z’n allen zo naar snakken. Voor velen zal het een gemis zijn om tijdens de Paasdagen niet met familie en vrienden door te kunnen brengen. Juist nu hebben we dat zo nodig, de gezelligheid en vooral voor de verbondenheid.

Waar ik me vooral zorgen om maak is de ontwrichte samenleving, de toegenomen werkloosheid; steeds meer kom ik mensen tegen die in grote onzekerheid leven over de nabije toekomst. We klampen ons allemaal vast aan nieuwe bemoedigende berichten van het RIVM over dalende besmettingscijfers en de afvlakkende curves van ziekenhuisopnames.

Hoe angstig en onzeker is alles, maar het feest van Pasen betekent dat er altijd hoop is en dat er weer licht komt, dat we op een of andere manier ons leven weer op de rit krijgen.

Het mooie weer van de afgelopen week gaf ons weer een heerlijk lentegevoel, dit Paasweekend moeten we het helaas met minder doen. Maar er komen nog genoeg lange weekenden aan en wie weet krijgen we weer zo’n prachtige lente als vorig jaar.

Fijne Paasdagen!

L.O.E.S.

2 april 2021

 LOES Pasen 2021

Geen reacties