Skip to main content

L.O.E.S. Coronavirus een blijvertje?

Het inenten

Laatst hoorde ik dat het Coronavirus waarschijnlijk een blijvertje gaat worden. En dat we misschien scherper moeten kijken naar wat er zich buiten de ziekenhuizen afspeelt.

De afgelopen weken hoor en zie je de omgeving steeds meer in opstand komen, waarschijnlijk omdat we richting de lente gaan en iedereen lang genoeg binnen heeft gezeten. Vandaag hoorde ik een spotje op de radio dat werd uitgezonden door de overheid met de boodschap vooral binnen te blijven. Iets waar de dokter en de gezondheidsraad op tegen zijn lees ik net in de krant, we moeten vooral naar buiten gaan want we moeten meer zonlicht.

Zodra de temperaturen het toelaten gaan we met z’n allen weer naar buiten en daardoor lopen de parken vol en ’s avonds lezen we dan de berichten van de optredens door de politie en BOA’s die met man en macht het publiek sommeren om de parken te verlaten.

Zelf ga ik niet naar de parken, maar lekker vroeg naar het strand. Heerlijk, want ik snak ook naar frisse lucht en een beetje ontspanning in deze bizarre tijd. En ja, op het strand is het ook best druk, heel veel mensen die ook ontspanning zoeken, alleen of samen of hele gezinnen met kleine kinderen. Even niet aan Corona denken en onze zorgen loslaten.  Want eerlijk is eerlijk, inmiddels staan we allemaal onder druk. 

Zullen straks de restricties binnen de winkels, dierentuinen, culturele sector of horecaondernemingen blijvertjes zijn? En gaan er veel vrijheden in ons leven tot het verleden behoren?

Het inenten brengt heel veel goede vooruitzichten met zich mee, dus laten we toch vurig hopen dat de huidige noodzakelijke verboden geen blijvertjes worden.

L.O.E.S.

19 maart 2021

injectiespuit

Geen reacties