Skip to main content

L.O.E.S. Liefde en Valentijnsdag

De liefde….

Vorige week zaten we bij een vriend toen wij elkaar de vraag stelden ‘wat is de definitie van liefde’ en het werd een mooi gesprek.

Voor mij is liefde een gevoel dat begint met vlinders in je buik, je kunt aan niets anders meer denken. Een soort onrust en opwinding, die bij een blijvende relatie overgaat in voortdurend gevoel van warmte. Een warmte die op gezette tijden oplaait tot een vuur van ongekende hevigheid. 

Maar soms is er een zetje nodig voor het oplaaien van dat vuurtje, vooral omdat je al wat langer bij elkaar bent. Nu kennen we de Valentijnsdag, een dag om elkaar wat extra te verwennen. Extra aandacht voor iemand die je liefhebt. Als je tegenwoordig een relatie hebt kun je er op 14 februari bijna niet meer omheen. Zelf hoef ik geen kaartje met een voorgedrukt gedicht, of één van die massaproducten uit China met een hartje en het woordje ‘Love’ erop. Maar hoe leuk zou het zijn om een mooie bos bloemen te krijgen of dat er een kaarsje wordt aangestoken met daarbij de voordracht van een mooi voorgelezen gedicht.

Wie weet wat er komen gaat, misschien dat de liefde weer even oplaait tot een vuur van ongekende intensiteit. Voor mij een prettige definitie van de liefde.

L.O.E.S

14 februari 2021

 

Valentijnsdag de Liefde

Geen reacties