Skip to main content

L.O.E.S. De zomer voorbij

Nog een paar maanden….

Het is nu nog november en ik kijk naar buiten. Buiten is het grijs en grauw, koud en nat. Niet bepaald het weer waar ik blij van word. Toevallig hoor ik op de radio een nummer van Jan Smit, “De zomer is voorbij”. Je hebt gelijk Jan, nog zo’n vijf maanden wachten voordat de lente begint.

Een aantal mensen kijken uit naar 26 november want dan wordt  Thanksgiving gevierd. Het is een familie-avond die is overgewaaid uit Amerika, daar is het een traditie en komen alle families bij elkaar, ze voelen het als het startsein van de feestmaand december. En ook wij zijn inmiddels bekend met het overgewaaide Black Friday, in de Verenigde Staten is dat de dag na Thanksgiving Day.

Die vrijdag erna hebben de meeste werknemers vrij en is het Black Friday. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor de kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken adverteren veel winkels met aanbiedingen. Er zijn zelfs winkels die al om 3 uur ’s nachts opengaan, en vaak staan er om die tijd al rijen kopers voor de winkels. Het heeft even geduurd maar ook de Nederlandse winkeliers hebben Black Friday ontdekt en dit jaar is vrijdag 27 november bij ons Black Friday. Vreemd genoeg is het dan wel dat zij daar de zaterdag, zondag en maandag aan vastplakken. Het is zelfs zo erg dat je al voor Black Friday artikelen met veel korting kunt kopen.

Sinterklaas vieren doe ik de laatste jaren niet meer. Zal Sinterklaas überhaupt nog wel uit Spanje komen? Ook hij en zijn Pieten hebben te maken met het coronavirus en daarnaast zijn zij, jammer genoeg, nauwelijks welkom hier.

Uit eten gaan zal dit jaar wat lastiger worden door de coronacrisis  maar wie weet kunnen we toch gezellig koken met elkaar. Alles zal anders zijn dit jaar, maar toch verheug ik me op de decembermaand. Zo hebben we wat meer tijd voor elkaar, tijd voor een gezellig samenzijn. 

Jan, nog een paar maanden en als ik dan naar buiten kijk met het eerste lentezonnetje dan hoop ik je weer van je te horen met het nummer “De winter voorbij”.

L.O.E.S.

20 november 2020

 

Geen reacties