Skip to main content

L.O.E.S. na de overgang

Jammer, maar hij is echt verdwenen….

Een tijdje geleden stond ik voor de spiegel en tot mijn verbazing miste ik iets. Ik checkte mijn borsten, mijn buik en mijn heupen, alles zat er nog. Maar toen ik me omdraaide en mezelf van achteren bekeek in de spiegel zag ik het, alles was helemaal recht geworden, het was mijn taille die was verdwenen. Ik belde een vriendin, die zei: “nu pas, dat komt door de overgang” en “wacht maar af, er staat nog meer te gebeuren”.

Hmmm, de overgang, opvliegers ja, ik wist dat sommige vrouwen daar last van hadden maar dat ik vierkant zou worden dat heeft niemand me ooit verteld. Niet alleen je taille verdwijnt, je buik groeit er net zo hard aan. Soms denk ik, ik lijk wel 6 maanden zwanger! Toch als ik in de spiegel kijk maak ik mezelf nog steeds wijs dat ik redelijk slank ben maar hoezo past mijn 6 jaar oude spijkerbroek dan niet meer? Ook de bekkenbodemspieren die ik na de laatste bevalling zo zorgvuldig heb getraind laten het geregeld afweten......

Inmiddels heb ik heel veel van die brilletjes, die zijn altijd KWIJT. Terwijl ik ze overal heb liggen, op het nachtkastje, in de keukenla, in de werkkamer, in de auto, maar altijd KWIJT!

Inmiddels ligt mijn laatje in de badkamer vol met zalfjes. Het blijkt dat er voor alles een zalfje is. Vlekjes op mijn huid, droge ellebogen, rode bultjes en ga zo maar door, overal heb je een zalfje voor.

Een paar jaar geleden ging ik nog 4 keer in de week sporten, nu lukt me dat niet meer. Toch moet ik bewegen en dus wordt er meer gewandeld en vergeet vooral ook het fietsen niet.

Een paar wijntjes drinken gaat niet meer. Na anderhalf glas wijn begin ik steeds meer te praten en na 2½ glas durf ik al niet meer te fietsen. En over de gevolgen van een hele avond drinken wil ik het niet eens meer hebben.

Om nog even terug te komen op mijn taille……nu die eenmaal weg is moet ik hard werken om weer een beetje een middel te krijgen. Gezond eten, elke dag een blokje om, een beetje krachttraining om mijn spiermassa te behouden en vergeet vooral het drinken van m’n 1½ liter water niet. Of het iets gaat opleveren? Ik weet het niet, maar aan de slag!

L.O.E.S. 

3 oktober 2020

Geen reacties