Skip to main content

De natuur brengt mij tot bezinning

Oog voor de natuur

Ik staar naar mijn bakken op het balkon, al maanden kijk ik er naar uit hoe de grassen zich zouden ontwikkelen die ik vorig jaar had gepland. Ik verheugde me al die tijd op de 80 cm die op het kaartje stond.
En vandaag is het zover ik zie de eerste sprietjes boven de grond uitkomen en ik merk dat ik hier heel blij van wordt.

Sinds de Corona tijd merk ik ook dat ik wat vaker stil sta bij de natuur. Ook mijn werk ligt stil en daardoor loop ik  wat vaker in de mooie bossen en de parken. Ik geniet van de mooie bloesembomen , soorten grassen, paardenbloemen, madeliefjes en de boterbloemen. Achter mijn huis is een park waar nu mijn favoriete bankje staat en bij een stralende blauwe hemel kan ik daar nu zo genieten van het vennetje met de eentjes.

Ik merk dat de afgelopen maanden de coronaregels mij hebben veranderd, soms erg vervelend. Maar het heeft mij ook iets goeds opgeleverd. De ruimte voor de rust en daardoor ook meer oog voor de natuur.

‘De natuur brengt mij tot bezinning’

L.O.E.S

22 mei 2020

Geen reacties