Skip to main content

Toch een beetje Italië

Genoeg te ontdekken in ons kikkerlandje met een beetje Italië …….

De afgelopen jaren werden mijn vakanties steeds exotischer, vanwege het gemak van het vliegen en ook omdat het steeds betaalbaarder is geworden. Op stap met een volgepropte koffer en een volgeplande agenda met dagelijkse activiteiten. Het werd de gewoonste zaak van de wereld. Het liefst twee keer per jaar een verre reis en dan tussendoor een korte vakantie in mijn favoriete land Italië.

Met code oranje valt er dit jaar geen verre reis of zelfs Italië  te plannen. We hebben geen andere keus dan toerist in eigen land te worden. Gelukkig is hier ook genoeg te ontdekken en te beleven.

Ik schaam me dat ik nog nooit op de Waddeneilanden ben geweest dus die zet ik alvast  op nummer 1 om te bezoeken. Verder plan ik een dagje naar het Drielanden-punt in Zuid-Limburg voor een lekkere ‘berg’wandeling.  Ook wil ik graag weten of  het Drentse landschap nou echt zo mooi is.

Ook is het plan om eindelijk weer eens te gaan lezen dus begin ik aan de stapel boeken die al jaren liggen te wachten.

Om in de stemming te komen heb ik in de afgelopen weken alvast nieuwe Italiaanse muziek gedownload, het idee is om zo weg te kunnen dromen, om mijzelf het idee te geven dat ik een beetje in Italië ben.
Met een paar van mijn favoriete gerechten, zoals Burrata  Caprese  met aubergine, een Ossobucco, als nagerecht een Pannacotta en dit alles vergezeld van een heerlijke Loris Vino Bianco. Ik kan mij nu al verheugen op deze heerlijke mediterrane sfeer.

Wie weet leert de corona mij om op deze fijne manier mijn vakantie te vieren waar ik dan best tevreden over kan zijn.

L.O.E.S

12 juni 2020

Geen reacties