Skip to main content

Mondkapjes

Niet meer naar buiten zonder mondkapje….. ik moet er niet aan denken.

Vorig jaar tijdens mijn reis door Japan vond ik het de normaalste zaak toen ik al die mensen zag met mondkapjes vanwege de hoeveelheid smog die er in de steden hing.
Ik kon toen niet vermoeden dat wij hier in Nederland nog geen jaar later online gingen shoppen voor een mondkapje en dat het net zoiets zou worden als een paar sneakers of een nieuwe tas.

Inmiddels worden ze hier ook in allerlei soorten prints aangeboden en het lijkt erop dat het een soort fashion statement aan het worden is. Een vriendin Minke maakt ook op dit moment mondkapjes in allerlei dessins en heeft haar webshop www.clothfacemasks.nl  geopend en zij lijkt goed te verkopen. Hoe mooi ze ook zijn ik ga het gebruik zo lang mogelijk uitstellen.

Gisteren sprak ik een vriendin die met corona in de begin periode in het ziekenhuis heeft gelegen. Zij vertelde dat zij dagenlang alleen maar de ogen kon zien van de verpleging en dat vond ze heel naar, zij voelde het als geen ‘echt’ contact. Gaan wij dat straks ook allemaal krijgen?

Het zal voor ons allemaal wennen zijn maar al met al hoop ik dat dit effect gaat opleveren en dat we weer zonder mondkapje naar buiten kunnen.

L.O.E.S.

8 juni 2020

Geen reacties