Skip to main content

Keuzestress van L.O.E.S.

Zoveel te kiezen …

Door mijn werk moet ik vaak naar een bouwmarkt en voordat ik ga kijk ik eerst op het internet welk product ik precies nodig heb en of het voorradig is. Wat ik de laatste tijd merk is dat het steeds lastiger begint te worden omdat je zoveel keuze hebt in alles. En dat geldt ook voor tuincentra, ze zijn allemaal zo groot en er is zoveel. Zoveel spullen dat ik meestal niet eens weet welke plant ik moet kiezen en daarom weer snel buiten sta met helemaal niets, juist omdat ik geen keuze kon maken. Nu moet ik ook eerlijk bekennen dat ik geen groene vingers heb, dus dat speelt ook enigszins mee. Maar die keuzestress, dat is toch echt wel een ziekte van deze tijd.

Onlangs was het weer zo ver, ik moest een keuze maken voor een nieuwe telefoon. Na een paar jaar trouwe dienst kreeg m’n telefoon steeds meer problemen. Het had even geduurd voordat ik een keuze kon maken maar uiteindelijk was het gelukt. En wat kan ik er nu van genieten, het scherm is groter, de foto’s zijn mooier en het geluid is veel beter want ik luister graag naar muziek.

Maar zodra je eindelijk je keuze hebt kunnen maken en je hebt de knoop doorgehakt, dan word je overladen met verzoeken om reviews, herinneringen aan die verzoeken voor reviews en ga zo maar door. Zelfs voor het afleveren van een pakketje moet je al een review achterlaten en is je mailbox al volgelopen met tientallen van deze overbodige berichten. Dan sta ik weer voor de keuze, kan ik alles weggooien of zit er iets tussen dat ik toch eigenlijk moet bewaren. Al die keuzes…

L.O.E.S.

Geen reacties