Skip to main content

Wat zijn de mensen toch aardig

Aardige mensen….

Vanmorgen tijdens mijn fietstochtje door de bossen realiseerde ik me dat dit een heerlijke manier is om mijn hoofd leeg te maken. Met dit prachtige weer kom je ook over het algemeen alleen maar blije gezichten tegen, of ze nou wandelen of fietsen. 

Tijdens mijn tocht probeerde ik een clubje kinderen in te halen, maar ze waren zo hard aan het praten dat ze m’n fietsbel niet hoorden. Uiteindelijk riep ik ‘Pas op’ en meteen maakten ze de doorgang wat breder, met daarbij hun excuses en ook begroetten ze me netjes.

Verderop zaten een paar dames op een bankje in het zonnetje en met het langsfietsen groette ik ze en ze groetten alle drie vriendelijk terug.

Op de terugweg ging ik nog even naar de plaatselijke supermarkt en deed nog snel even boodschappen voor lunch. Omdat ik nogal wat gehaast was liet ik bij de kassa een brood vallen, voordat ik me bukte had een jongen die achter mij in de rij stond het al voor me opgeraapt en hij zei zoiets van ‘please, here’s your bread’. Ik bedankte de jongen en ik dacht wat heb ik deze ochtend toch een aardige mensen ontmoet.

De supermarkt was in een buurt waar heel veel culturen samenkomen, de mensen komen van overal ter wereld vandaan. Als ik ze weleens zie lopen met vaak veel kinderen en vele tassen boodschappen meedragend, dan vraag ik me af wat hun achtergrond is, hun verhaal. Hebben zij hun familie moeten achterlaten, hoe zien zij hun toekomst hier. Ik hoop dat ze heel ver komen met hun dromen. Wellicht leren wij van hen en zij van ons, zo wordt de kloof dan steeds kleiner, dat zou toch heel mooi zijn.

L.O.E.S.

3 september 2021

 

Geen reacties