Skip to main content

Wat zijn de mensen toch aardig

Aardige mensen….

Vanmorgen tijdens mijn fietstochtje door de bossen realiseerde ik me dat dit een heerlijke manier is om mijn hoofd leeg te maken. Met dit prachtige weer kom je ook over het algemeen alleen maar blije gezichten tegen, of ze nou wandelen of fietsen. 

Tijdens mijn tocht probeerde ik een clubje kinderen in te halen, maar ze waren zo hard aan het praten dat ze m’n fietsbel niet hoorden. Uiteindelijk riep ik ‘Pas op’ en meteen maakten ze de doorgang wat breder, met daarbij hun excuses en ook begroetten ze me netjes.

Verderop zaten een paar dames op een bankje in het zonnetje en met het langsfietsen groette ik ze en ze groetten alle drie vriendelijk terug.

Op de terugweg ging ik nog even naar de plaatselijke supermarkt en deed nog snel even boodschappen voor lunch. Omdat ik nogal wat gehaast was liet ik bij de kassa een brood vallen, voordat ik me bukte had een jongen die achter mij in de rij stond het al voor me opgeraapt en hij zei zoiets van ‘please, here’s your bread’. Ik bedankte de jongen en ik dacht wat heb ik deze ochtend toch een aardige mensen ontmoet.

De supermarkt was in een buurt waar heel veel culturen samenkomen, de mensen komen van overal ter wereld vandaan. Als ik ze weleens zie lopen met vaak veel kinderen en vele tassen boodschappen meedragend, dan vraag ik me af wat hun achtergrond is, hun verhaal. Hebben zij hun familie moeten achterlaten, hoe zien zij hun toekomst hier. Ik hoop dat ze heel ver komen met hun dromen. Wellicht leren wij van hen en zij van ons, zo wordt de kloof dan steeds kleiner, dat zou toch heel mooi zijn.

L.O.E.S.

3 september 2021

 

Geen reacties

Prikbord Berichten 'Fietsen en e-bike'

Profiel foto van Gerrit

Museum en natuur wandelingen ,fietsen en shoppen

Hoi, zou het leuk vinden om hier een vriendin te ontmoeten die ook in de regio Rijmond woon. Ik wandel en fiets graag. Museum en kringloopwinkels /rommelmarkten. Stedentrips en vakantie. Vindt je dat ook leuk, reager dan lijkt me gezellig. Gr Gerard,
Geplaatst door Gerrit op 28 maart 2024 om 07:16
Profiel foto van Cees

Wandel/fietsmaatje

Zoek een gezellig fiets/wandelmaatje om mooie tochten mee te gaan maken. Een wandeling door het bos of langs het strand. Ook een fietstocht(je) op mijn e-bike vind ik altijd heerlijk, lekker genieten van de natuur. Ben ook in het bezit van een fietsendrager voor op de auto, kan dus overal starten voor een tochtje. Vind je wandelen of fietsen ook fijn, laat dan iets van je horen.
Geplaatst door Cees op 18 maart 2024 om 09:37
Profiel foto van Corry

Wandelen/ fietsen

Hoi, wie heeft er zin om te gaan wandelen of fietsen in de omgeving van Utrecht?
Geplaatst door Corry op 03 maart 2024 om 10:03
Profiel foto van Janny

gezellige actieve man gezocht

Hoi ik ben 75 jaar en zoek een man (uit Noord Holland) die van gezelligheid houd en om samen leuke dingen mee te ondernemen. Mijn hobby's zijn wandelen, fietsen, lezen, uit eten en terrasje pakken
Geplaatst door Janny op 21 januari 2024 om 09:21