Skip to main content

De Aardappeleters

Vanmiddag was ik in het Van Gogh Museum en stond ik voor het schilderij ‘De Aardappeleters’, een prachtig groot schilderij van Vincent van Gogh, gemaakt in 1885 in Nuenen.

Mijn gedachten gingen uit naar vroeger. Het dagelijkse menu bestond onveranderlijk uit aardappelen, groente en een stukje vlees.

Behalve op zaterdag, dan aten wij iets gemakkelijks zoals nasi of macaroni met blikboterhamworst. Zelf eet ik niet meer zoveel aardappels maar als ik ze eet zijn ze gebakken, als schijfjes, blokjes of frietjes en dan het liefst uit de airfryer.

Ik probeer zo gezond en gevarieerd te eten met vlees, vis en op z’n minst één keer in de week iets vegetarisch. Dat lukt mij tot nu toe heel goed.

Op het internet verschijnen iedere dag weer nieuwe gerechten in de ‘Hallo’ van Jumbo, de ‘Allerhande’ van Albert Heijn of in de uitgaven van Dirk en de Plus. Al jaren verzamel ik de lekkerste recepten. De meeste recepten bevatten pasta’s, rijst en heerlijke ovengerechten.

Inmiddels heb ik een apart mapje voor mijn favoriete recepten op het bureaublad van mijn computer.  Allemaal heel lekker, maar soms verlang ik ook wel weer naar vroeger met gewoon aardappels, groente en een stukje vlees.

Misschien blijf ik toch de echte aardappeleter!

L.O.E.S

24 oktober 2020

 aardappeleters.jpg

Geen reacties