Skip to main content

Zigeunersaus

Zijn wij met z’n allen gek aan het worden……….

Begin dit jaar ontstonden de eerste problemen met de “Negerzoen” en nu mag ook de “Zigeunersaus” niet meer. We voelen ons aangesproken, minderwaardig of zelfs gediscrimineerd. Het gaat een beetje lijken op het Zwarte Piet verhaal.

Zojuist las ik een stukje in de krant dat de “Blanke Vla’’, “Huzarensalade” en de “Jodekoeken” ook al onder curatele staan.

Ik wil zeker niet oordelen over wat mensen voelen bij sommige benamingen maar ik maak me wel zorgen over het feit de er steeds meer van dergelijke discriminatie-mogelijkheden worden aangegrepen voor een protest.

Ik denk dat er weer grote acties komen vanuit de agrarische wereld of zullen we alvast een nieuwe naam bedenken voor “Boerenzuivel”, “Boerenjongens”  en “Boerenmeisjes”?

Misschien kunnen we ook protesten verwachten vanuit de vleesverwerkende bedrijven, ze hebben wel mooie verkoopnamen bedacht zoals: “slagersworst en het  “het balletje van de slager”, maar kan dat wel?

Truffels worden niet langer “Het zwarte goud” genoemd,  net zoals asperges niet langer “het witte goud” worden genoemd. Beverwijk denkt over een passende naam want “De Zwarte Markt” kan ook niet meer. En tijdens het nieuws werd per direct gesproken  over de extreem drukke verkeersdagen en niet meer over de “Zwarte Zaterdag”.  Ook verkoopt de bloemist geen “Afrikaantjes” meer.

Volgens mij zijn wij een beetje van het pad af, moeten wij nu ook de “Hollandaise-saus” een andere naam gaan geven, we willen tenslotte niemand buitensluiten.

Slaan we niet een beetje door met alles, hebben we in deze moeilijke tijd niet iets anders te doen?

Ik als zigeuner zou eigenlijk wel trots zijn dat een lekkere saus naar mij vernoemd is.

L.O.E.S.

18 augustus 2020

 

Geen reacties