Skip to main content

Vriendschap

Henk, ik ben het niet met je eens… 

“Eén keer trek je de conclusie, vriendschap is een illusie. Vriendschap is een droom, een pakketje schroot met een dun laagje chroom.” Mooi liedje hoor, Henk, maar ik ben het niet met je eens. In mijn omgeving zie ik nog maar zelden dat mijn vrienden een partner hebben voor het leven, nu is het wat vergankelijker, liefdesrelaties komen en gaan.

Vrienden zijn voor altijd, tenminste, als je die vriendschappen goed onderhoudt. Soms verwatert het even en dan vanuit het niets komt het weer tot leven. Zo mooi vind ik dat, net als in een liefdesrelatie kan het soms vermoeiend, zijn maar ook hier geldt: het is geven en nemen.

Soms vraag ik me af of het goed zit met een vriendschap. Voor mij is het heel belangrijk dat we samen lachen en samen klagen, maar ook diepgaande en pittige discussies hebben. Voor mij is het erg van belang dat je echt voor elkaar klaarstaat, ook wanneer het allemaal even niet zo gezellig en leuk is. 

Soms vraag ik mezelf wel af wat ik zelf heb te bieden heb. Want, luister ik wel genoeg? Ben ik niet te veel aan het woord? Ben ik er ook voor hen en niet alleen zij voor mij.

Zo heb ik al lang heel ‘speciale’ vriendschappen, als ze vragen ‘hoe gaat het?’ dan nemen ze geen genoegen nemen met een ‘ja, goed hoor’. En zij durven open en eerlijk tegen mij te zijn, ook als ik iets niet zo leuk vind. 

Mijn conclusie, vriendschap is voor mij geen illusie, vriendschap is geen droom. Ik ben ontzettend blij met mijn vrienden. Ik denk zelfs dat ik niet zonder ze kan.

 L.O.E.S.

1 augustus 2020

1 Reactie

Profiel foto van Ivo
Ik heb geen vrienden en nog nooit gehad
ik zou ze willen hebben! 😊
Geplaatst door Ivo op 17 augustus 2020 om 14:19

Prikbord Berichten 'Vriendschap'

Profiel foto van Gerrit

Samen leuke dingen ondernemen

Hallo, Ben jij die leuke ,gezellig vrouw die ik zoek. En ook nog van het leven ,wil genieten van alle mooie dingen in het leven. Bij voorbeeld om te wandelen te fietsen of te fotograferen een terrasje pakken, of samsn leuke dingen doen,zoals stedentrips ,vakantie en dorpjes en steden bezoeken. Of gezellig winkelen in groten steden. Samen een mooie tijd belevenen alles samen kennen delen en er zijn voor elkaar. En vriendschap, een latrelatie. Wil jij dat ook, laat dan wat van je horen. Want het is samen leuker en gezelliger dan alleen. Gr Gerrit,
Geplaatst door Gerrit op 01 mei 2024 om 12:10
Profiel foto van Desiree

Zullen we kennismaken?

Vitale ondernemende vrouw met bourgondische inslag zoekt dito vrouw voor het delen van vriendschap en als gezellig wandel/terrasmaatje.Integriteit staat bij mij hoog in het vaandel evenals IQ = EQ
Geplaatst door Desiree op 05 april 2024 om 18:26
Profiel foto van Gerrit

Een leuke gezellige reis vriendin / maatje

Hallo zoek een leuke vriendin / maatje. Om samen leuke reisjes te maken. Met de bus of met eigen vervoer. Bijvoorbeeld een vakantie, B&B , appartement of hotel. En wie weet tot snel en wordt het een mooie vriendschap. Groetjs Gerrit.
Geplaatst door Gerrit op 29 februari 2024 om 08:00
Profiel foto van Frederique

Koppel gezocht voor vriendschap

Wij mijn vriend en ik zoeken een koppel in de omgeving van Drunen. Vriendschap en gezelligheid.
Geplaatst door Frederique op 24 januari 2024 om 17:22