Skip to main content

Vriendschap

Henk, ik ben het niet met je eens… 

“Eén keer trek je de conclusie, vriendschap is een illusie. Vriendschap is een droom, een pakketje schroot met een dun laagje chroom.” Mooi liedje hoor, Henk, maar ik ben het niet met je eens. In mijn omgeving zie ik nog maar zelden dat mijn vrienden een partner hebben voor het leven, nu is het wat vergankelijker, liefdesrelaties komen en gaan.

Vrienden zijn voor altijd, tenminste, als je die vriendschappen goed onderhoudt. Soms verwatert het even en dan vanuit het niets komt het weer tot leven. Zo mooi vind ik dat, net als in een liefdesrelatie kan het soms vermoeiend, zijn maar ook hier geldt: het is geven en nemen.

Soms vraag ik me af of het goed zit met een vriendschap. Voor mij is het heel belangrijk dat we samen lachen en samen klagen, maar ook diepgaande en pittige discussies hebben. Voor mij is het erg van belang dat je echt voor elkaar klaarstaat, ook wanneer het allemaal even niet zo gezellig en leuk is. 

Soms vraag ik mezelf wel af wat ik zelf heb te bieden heb. Want, luister ik wel genoeg? Ben ik niet te veel aan het woord? Ben ik er ook voor hen en niet alleen zij voor mij.

Zo heb ik al lang heel ‘speciale’ vriendschappen, als ze vragen ‘hoe gaat het?’ dan nemen ze geen genoegen nemen met een ‘ja, goed hoor’. En zij durven open en eerlijk tegen mij te zijn, ook als ik iets niet zo leuk vind. 

Mijn conclusie, vriendschap is voor mij geen illusie, vriendschap is geen droom. Ik ben ontzettend blij met mijn vrienden. Ik denk zelfs dat ik niet zonder ze kan.

 L.O.E.S.

1 augustus 2020

1 Reactie

Ik heb geen vrienden en nog nooit gehad
ik zou ze willen hebben! 😊
Geplaatst door Ivo op 17 augustus 2020 om 14:19