Skip to main content

50 plus beurs 2018

Er zijn van die dingen waar je nooit genoeg van krijgt. Dat kan natuurlijk zijn de vakantie, een goed boek, een mooi liedje maar één van die dingen is voor mij de 50 plus beurs.

Met nog ruim een week te gaan is het weer bijna zover; Van 18 t/m 22 september, dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur, opent de 50 plus beurs voor de 26e keer haar deuren. Meer dan 100.000 bezoekers trekt dit 5-daagse evenement. Ook dit keer zal dit jaarlijkse evenement te vinden zijn in de Jaarbeurs te Utrecht. De thema’s zijn: vakantie, vrije tijd, wonen, mode & beauty, gezondheid en maatschappij.

Vorig jaar was er sprake van een jubileum editie omdat het de 25e keer betrof. Maar dat betekent niet dat er dit jaar bezuinigd wordt op het aantal stands en activiteiten. Vaak weet ik zelf niet waar ik moet beginnen, zo veel is er te zien. Maar als je hier een hele dag rondloopt kom je een heel eind. Bij de ingang ontvang je een programmaboekje waardoor je gericht op zoek kunt gaan naar dat wat je interesseert.

Juist de diversiteit van deze 50 plus beurs maakt dat voor ons 50plussers er altijd wel iets leuks, lekkers of interessants te vinden is. Met een vloeroppervlakte van ruim 50.000 vierkante meter verdeeld over 6 hallen  met hierop 550 exposanten is er voor elk wat wils. Zo zijn er diverse stands op het gebied van voeding, gezondheid, recreatie, caravans, reizen, lifestyle, technologie, enzovoort. Misschien wil je wel een nieuwe elektrische fiets testen? Dat kan op het Grote Fietsplein waar je tevens jezelf wegwijs kunt maken in fietsvakanties en fietsroutes. Ook is het mogelijk om schrijvers, acteurs, sporters, politici en kunstenaars te ontmoeten, mee te doen aan workshops, een optreden of een modeshow bij te wonen. Wist je dat de 50 Plus Beurs het grootste evenement voor senioren in Nederland is?

Nadat je alle stands hebt gezien kun je aansluitend om 17.15 uur, tegen betaling, gaan kijken en luisteren naar de Silver Show. Dit keer staan de 3 Baritons, t.w. Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker, op het podium. Bij dit optreden worden zij terzijde gestaan door de sopranen Janine Kitzen en Aylin Sezer. Een gevarieerd repertoire wordt ten gehore gebracht zoals mooie operette melodieën, opera aria’s, bekende musicalsongs en Nederlandse evergreens.

Hierna is het om 19.00 uur dan echt afgelopen en kunnen we voldaan weer huiswaarts keren.

De volgende beurs is ook terug te vinden in onze agenda.

Geen reacties