Skip to main content

50 plus korting

Inmiddels is het voor mij een paar jaar geleden dat ik het heugelijke feit heb gevierd dat ik de mooie leeftijd van 50 jaar heb mogen bereiken en de bekende Sara heb gezien. Hiermee behoor ik dan ook officieel tot de groep 50 plussers. Als ik eerlijk ben vond ik het aan de voorkant een leeftijd die toch wel wat confronterend aanvoelde en waar ik best een beetje tegenop zag.

Eerlijk is eerlijk; je gaat toch wat meer terugblikken. De goedbedoelde teksten als ‘Een rimpel minder of meer, heus Sarah het doet echt geen zeer’ geschreven op vrolijke verjaardagskaarten bevestigden dit gevoel alleen maar. Zelfs een grote Sara pop bij de voordeur, luchtigjes achterover leunend in haar stoeltje, compleet met een enorme blonde pruik op haar hoofd mocht er niet aan ontbreken. Opmerkzame automobilisten die langs reden en ‘Sara’ ontwaarden toeterden.

In eerste instantie was ik er allemaal niet zo blij mee maar gelukkig zag ik er al snel de humor van in. Het maakte die bijzondere dag helemaal compleet. Uiteindelijk werd het bereiken van deze mijlpaal een dag om nooit te vergeten.

Wat ik me niet eerder realiseerde was dat het bereiken van deze leeftijd, behalve de wijsheid die uiteindelijk toch met de jaren komt, ook nog veel andere voordelen met zich meebrengt. Wist je bijvoorbeeld dat je als 50-jarige van veel 50 plus kortingen gebruik kunt maken? Zo bestaat er een kortingspas voor 50 plussers bedacht door de Stichting Aangenaam Ouder Worden met als doel het leven voor 50 plussers nog leuker te maken. Een initiatief wat wij alleen maar kunnen toejuichen. Weliswaar wordt hier eerst een bijdrage gevraagd maar vervolgens kun je gebruikmaken van heel veel kortingen die door veel instanties en bedrijven in verschillende branches worden gegeven.

Of op dinsdag winkelen bij de Praxis. Met de MijnPraxis PLUS-pas worden speciale kortingen gegeven aan klanten vanaf 50 jaar. Maar ook bij musea, trein, belastingdienst, enz. kun je als 50 plusser terecht om extra financiële voordelen te behalen.

Tellen we hierbij op dat 50 het nieuwe 30 is, we dit doorvoeren met 60 als het nieuwe 40 en 70 als het nieuwe 50, kunnen wij als 50 plussers de toekomst toch alleen maar vrolijk tegemoet zien?

1 Reactie

Profiel foto van Lisane
Ik wil hier graag 50 plus korting.
Waar kan ik deze pasje krijgen?
Dankjewel.
Groetjes,
Lisane
Geplaatst door Lisane op 18 augustus 2022 om 20:02