Skip to main content

Over vriendschap

Dit keer een blog over vriendschap geschreven door een van onze leden, Ilse.


“Is vriendschap een illusie?”
Vanmorgen hoorde ik het nummer; “Vriendschap is een illusie. Vriendschap is een droom, een pakketje schroot, met een dun laagje chroom”. Heeft Henk Westbroek gelijk en is vriendschap inderdaad niets meer dan schijn? Of bestaat echte vriendschap nog?

Laatst had ik een gesprek met een aantal vrienden en we hadden het over vriendschappen, niemand kon eigenlijk de definitie geven van een vriendschap, het bleek dat iedereen het anders ervaart. Er zijn ook zoveel verschillende soorten vriendschappen.

Ik weet nog dat ik als klein kind een hartsvriendinnetje had, ik dacht er niet over na we deden gewoon alles samen, dat was vriendschap. In de puberteit kreeg ik nieuwe vrienden, onze gesprekken werden anders daardoor ontstonden er meer diepere vriendschappen.

In de loop der jaren heb ik gaandeweg heel veel echte vrienden om me heen verzameld. Ik doe het met de vriendschappen die ik nu om mij heen heb, de een wat langer dan de ander en soms komen er nog bij voor mij betekenen al mijn vriendschappen hetzelfde.
Henk, voor mij is vriendschap geen Illusie, ik weet wel wat vriendschap is!

1 Reactie

Profiel foto van Lisane
Ik wil hier graag 50 plus korting.
Waar kan ik deze pasje krijgen?
Dankjewel.
Groetjes,
Lisane
Geplaatst door Lisane op 18 augustus 2022 om 20:02