Skip to main content

Over vriendschap

Dit keer een blog over vriendschap geschreven door een van onze leden, Ilse.


“Is vriendschap een illusie?”
Vanmorgen hoorde ik het nummer; “Vriendschap is een illusie. Vriendschap is een droom, een pakketje schroot, met een dun laagje chroom”. Heeft Henk Westbroek gelijk en is vriendschap inderdaad niets meer dan schijn? Of bestaat echte vriendschap nog?

Laatst had ik een gesprek met een aantal vrienden en we hadden het over vriendschappen, niemand kon eigenlijk de definitie geven van een vriendschap, het bleek dat iedereen het anders ervaart. Er zijn ook zoveel verschillende soorten vriendschappen.

Ik weet nog dat ik als klein kind een hartsvriendinnetje had, ik dacht er niet over na we deden gewoon alles samen, dat was vriendschap. In de puberteit kreeg ik nieuwe vrienden, onze gesprekken werden anders daardoor ontstonden er meer diepere vriendschappen.

In de loop der jaren heb ik gaandeweg heel veel echte vrienden om me heen verzameld. Ik doe het met de vriendschappen die ik nu om mij heen heb, de een wat langer dan de ander en soms komen er nog bij voor mij betekenen al mijn vriendschappen hetzelfde.
Henk, voor mij is vriendschap geen Illusie, ik weet wel wat vriendschap is!

Geen reacties

Prikbord Berichten 'Vriendschap'

Profiel foto van M

Nieuwe vriendschappen

Nieuwe vriendschappen gezocht om gezellig te kletsen onder een genot van een kopje koffie, gezellige dingen te ondernemen b.v winkelen 🛍️ enz enz ........
Geplaatst door M op 28 mei 2024 om 22:06
Profiel foto van Jacqueline

Vriendschappelijk

Hallo leden van gewoon vriendschap. Wij zijn Hendrik en Jacqueline uit IJsselmuiden en zoeken een leuk stel tussen 45 en 60 jaar (wij zijn 54 en 56 ) gezellig naar de sauna te gaan,maar ook te genieten v het naturisme. Daarnaast fietsen en ieder zijn hobby te ontdekken.
Geplaatst door Jacqueline op 26 mei 2024 om 15:47
Profiel foto van Gerrit

Samen leuke dingen ondernemen

Hallo, Ben jij die leuke ,gezellig vrouw die ik zoek. En ook nog van het leven ,wil genieten van alle mooie dingen in het leven. Bij voorbeeld om te wandelen te fietsen of te fotograferen een terrasje pakken, of samsn leuke dingen doen,zoals stedentrips ,vakantie en dorpjes en steden bezoeken. Of gezellig winkelen in groten steden. Samen een mooie tijd belevenen alles samen kennen delen en er zijn voor elkaar. En vriendschap, een latrelatie. Wil jij dat ook, laat dan wat van je horen. Want het is samen leuker en gezelliger dan alleen. Gr Gerrit,
Geplaatst door Gerrit op 01 mei 2024 om 12:10
Profiel foto van Gerrit

Een leuke gezellige reis vriendin / maatje

Hallo zoek een leuke vriendin / maatje. Om samen leuke reisjes te maken. Met de bus of met eigen vervoer. Bijvoorbeeld een vakantie, B&B , appartement of hotel. En wie weet tot snel en wordt het een mooie vriendschap. Groetjs Gerrit.
Geplaatst door Gerrit op 29 februari 2024 om 08:00