Skip to main content

Alpe d’HuZes

Afgelopen week, om precies te zijn op woensdag 2 juni j.l., werd voor de 11e keer de Alpe d’HuZes georganiseerd. Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Een enorm zware klim die tevens symbool staat voor de strijd tegen kanker. Om 04.30 uur klonk het startschot waarna op deze dag rond 20.00 uur 3193 fietsers en 881 (hard)lopers de legendarische Alpe d’Huez één tot zes keer hebben getrotseerd. Wat een enorme prestaties worden hier geleverd.

De mensen die hieraan meedoen, met steun van naasten en hulp van de vrijwilligers, hebben allemaal hun eigen motivatie, hun eigen verhaal, hun eigen momenten van pijn, verdriet en saamhorigheid. Uiteindelijk hebben zij allemaal onder het motto ‘opgeven is geen optie’ hetzelfde doel voor ogen om hieraan deel te nemen.

Zelfs tijdens de Tour de France, waar de Alpe d’Huez jaarlijks de finish van een etappe vormt, is deze legendarische berg met 21 haarspeldbochten, een lengte van 13,8 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9% tot 10% ook voor de getrainde wielrenners echt geen ‘makkie’ te noemen.

Het bedrag wat alle deelnemers dit jaar met elkaar hebben opgehaald bedraagt € 10.738.427,81.
Vanaf deze plaats; respect en een diepe buiging voor alle deelnemers.

Geen reacties