Skip to main content

Tips Koningsdag 2021

 

Een vooral virtuele Koningsdag 2021

Weten jullie het nog? Vorig jaar werd Koningsdag omgedoopt naar Woningsdag. Op de één of andere manier lijkt het gisteren en tegelijkertijd heel lang geleden. De coronapandemie begon goed tot ons door te dringen. Nu we een jaar verder zijn en corona nog steeds niet helemaal onder de knie is hebben we geen keus dan de 54e verjaardag van Koning Willem-Alexander ook dit jaar ‘anders’ te vieren.

Dus helaas geen vrijmarkten, in oranje uitgedoste menigte op straat, Oranjefeesten en gezelligheid op straat. Voor het Koninklijk gezin geldt ook dit jaar geen koekhappen en handen schudden van de normaal in groten getale aanwezige belangstellenden die een glimp van de koninklijke familie willen opvangen. Velen van ons zijn inmiddels misschien ook wel gewend aan het virtueel bezoeken van bijvoorbeeld. een museum, modeshow, concert, etc. Ook Koningsdag 2021 wordt een digitale beleving.

Als voorloper van deze bijzondere dag kunnen we 26 april rond 21.40 uur genieten van de zogenaamde supermaan. Heel bijzonder dat dit op een Koninklijke feestdag plaatsvindt. De eerstvolgende ‘superkoningsmaan’ zal pas in 2127 weer te zien zijn.

Om toch een beetje in de sfeer te komen van Koningsnacht doe je mee aan de virtuele bingo; appic.events/event/koningsnacht-muziekbingo-oranje-hits-169345

Op 27 april om 10.00 uur kan eenieder die goed bij stem is het Wilhelmus meezingen vanuit het raam, de tuin of het balkon. Waarna we om 10.50 uur via radio en t.v. de Koninklijke familie kunnen volgen.

De koning heeft er dit jaar voor gekozen voor zijn verjaardag af te reizen naar de stad Eindhoven waar de 1e DAF auto op 23 maart 1959 van de band kwam.

Vanaf 11.00 uur kunnen wij Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane volgen. Zij beginnen de dag met een rit in oude en nieuwe auto’s. De Koning rijdt voorop in een DAF Kini.

Dit type DAF, waar slechts 1 exemplaar van bestaat en normaal te bezichtigen is in het DAF-Museum, is bij de geboorte van Willem-Alexander cadeau gegeven aan de Koninklijke familie. Het voertuig is om die reden ook naar onze Koning vernoemd. Waarschijnlijk herinnert de Koning zich deze auto met open dak nog uit zijn jeugd. Jarenlang is deze gebruikt bij het buitenverblijf van de Koninklijke familie in Italië.

Nadat de karavaan gestopt is begeeft de familie zich naar de High Tech Campus waar zij vanuit een studio deelnemen aan een speciale online en t.v. uitzending waar Brainport Eindhoven zich presenteert met het thema KennisMaken.

Om 16.30 uur kunnen wij het glas heffen voor het nationale proost moment.

Houd je van muziek? Vanaf 20.00 uur is het mogelijk online gratis te kijken naar het optreden van The Streamers vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag. Grote Nederlandse artiesten maken hier hun opwachting waaronder Guus Meeuwis, Miss Montreal, Nick en Simon, Maan en vele anderen. Dit is allemaal te volgen middels de link: thestreamers.nl

Wil je op 27 april een digitale kleedjesmarkt bezoeken? Dat kan, ga naar  https://www.techgirl.nl/ga-op-koningsdag-naar-de-digitale-kleedjesmarkt/

Of toch meer zin om erop uit te trekken en gek op zoet? Bezoek dan de speciale editie in Loo oranje-drive-thru

Zin in een oranje snack?

Vul kleine, oranje paprika met kruidenroomkaas, bosui, pesto en geraspte kaas. Doe dit 15 minuten in de oven op 200 graden. Eet smakelijk 😊

Wij wensen jullie een gezellige Koningsdag toe!

Geen reacties