A A

Blog 50+

Wandelmaatje

Wandelen met een maatje

Elke dag een stuk wandelen maakt dat je beter slaapt en dat je longen beter zuurstof opnemen. Daarnaast zijn er tal van andere voordelen van elke dag even de benen strekken. Wandel je alleen, dan merk je al snel dat je een klein rondje wel goed genoeg vindt. Wandel je samen, dan heb je – voor je het in de gaten hebt – vijf kilometers in de benen.

Een kletspraatje

Vooral als je vaste wandelmaatjes hebt, lijkt het alsof je niet uitgepraat raakt. Hoe vaker je elkaar ziet, hoe meer je over elkaar weet. Heeft je maatje verteld zaterdag uit eten te gaan, dan heb je de week erna weer gespreksstof genoeg over dat etentje. Van het een komt vaak het ander en voor je het weet ben je een uur aan het wandelen. Ongeveer dezelfde interesses hebben is dan wel een voorwaarde.

In hetzelfde tempo

Een wandelmaatje zoeken kan heel eenvoudig of heel ingewikkeld zijn. Het is handig als je een beetje gelijkgestemd bent. Daarnaast is het soms ook slim om iemand op te zoeken die qua wandelen op jouw niveau zit. Je hoeft niet per se allebei even lange benen te hebben, maar je kunt wel een verschil in snelheid hebben. Ben je erg snel buiten adem, zorg er dan voor dat je je wandelmaatje iets vraagt waar diegene uren over kan praten. Zo kan jij op adem komen, terwijl die ander zijn lange adem gebruikt om te praten.

Laagdrempelig je wereld verbreden

Wandelen is een bezigheid die bijna iedereen kan. Een beetje goede schoenen zijn handig, maar verder is voor wandelen niets extra’s nodig. Hoewel het wel slim is om in het donker voor verlichting te zorgen, vooral als je op de route een donker paadje tegenkomt. Heb je een ultiem wandelmaatje gevonden, dan kun je samen op zoek gaan naar wandelevenementen. Zo kom je nog eens ergens anders en ontdek je natuurgebieden waar je eerder niet van gehoord had.

Stok achter de deur

Soms heb je behoefte aan dat maatje, maar soms is alleen wandelen lekker. Het is afhankelijk van je stemming. Heb je zin om een podcast te luisteren of een luisterboek, dan is alleen wandelen zo erg niet. Maar heb je behoefte aan sociaal contact, dan is het zoeken van een wandelmaatje een uitstekend idee. Bovendien zorgt een wandelafspraak ervoor dat je zeker weten van de bank komt, je wilt immers je afspraak niet laten wachten. De welbekende stok achter de deur is er als je opgehaald wordt. Je gaat, ook als het waait of regent én ook als je favoriete programma op tv is.

 

wandelschoenen.jpg

 

WAAR ZOEK JE EEN WANDELMAATJE?

https://www.gewoonvriendschap.nl/vrienden/prikbord/2723 / Wandelmaatje Rotterdam

https://www.gewoonvriendschap.nl/vrienden/prikbord/2722 / Wandelmaatje Oisterwijk, Tilburg

https://www.gewoonvriendschap.nl/vrienden/prikbord/2718 / Wandelmaatje Utrechtse Heuvelrug

https://www.gewoonvriendschap.nl/vrienden/prikbord/2717 / Wandelmaatje Gelderse Vallei, West-Veluwe

https://www.gewoonvriendschap.nl/vrienden/prikbord/2716 / Wandelmaatje Noord-Brabant

https://www.gewoonvriendschap.nl/vrienden/prikbord/2707 / Wandelmaatje Friesland

https://www.gewoonvriendschap.nl/vrienden/prikbord/2675 / Wandelmaatje Utrecht

https://www.gewoonvriendschap.nl/vrienden/prikbord/2671 / Wandelmaatje Limburg

 


Terug naar blog Reageren