Skip to main content

M'n opa

EEN EXTRA WIJNTJE…………

Gisteren was de verjaardag van mijn opa, hij zou dan 102 jaar zijn geworden. Hij is er al 2 jaar niet meer. Zo jammer want een paar uur voordat hij 100 werd stierf hij totaal onverwacht, het telegram van de koning was al binnen........

Ik zit nu te denken aan wat mijn opa allemaal gezien en meegemaakt had in zijn leven. De opkomst van de auto, de telefoon, het vliegtuig, twee wereldoorlogen, Koningin Wilhelmina nog gezien. De opkomst van de computer, de mobiele telefoon en het internet. Mijn opa heeft dat allemaal bewust meegemaakt en ook alles gewoon kunnen bevatten.

In de jaren negentig had hij met mijn eerste mobiel voor het eerst ‘mobiel’ gebeld. Na veel uitleggen snapte hij het uiteindelijk wel. Hij vond het heel bijzonder, bellen op straat. Hij ging redelijk mee in de moderne tijd. Behalve e-mail, dat zag hij toch als een soort van telegram. Hij begreep niet hoe een telegram binnen een seconde van Amerika op de computer van het tehuis waar hij woonde kon verschijnen. En zeker niet als er ook nog eens foto’s bij zaten. Die ontwikkeling ging, zelfs voor mijn opa net iets te snel. Mijn opa was 40 jaar ouder dan ik nu ben en ik voel me soms al stokoud.

In mijn herinnering was het altijd goed weer op zijn verjaardag. Ook dit jaar scheen de zon weer.
Gisteren op het terras heb ik een extra glaasje wijn gedronken.
Zomaar, om nog een keer zijn verjaardag een beetje te vieren.

L.O.E.S.

19 juni 2020

Geen reacties