Skip to main content

Geen 1500 kilometer

Geen 1500 kilometer…….

Met de camper naar Scandinavië ging sowieso al niet door, we hebben nog even overwogen om dan maar naar Spanje te rijden voor onze welverdiende zomervakantie. We bewaren goede herinneringen aan een mooie camping bij een wijnboerderij in de streek Penedès. Een heerlijk plekje om helemaal los te komen van de dagelijkse beslommeringen en een alternatief waar we helemaal blij van konden worden. In gedachten genoten we al van de heerlijke wijn van de plaatselijke wijnboer, ook van de vele flessen die we mee naar huis zouden nemen.

Maar met de toenemende restricties in dat land en de bijbehorende onzekerheden sloeg de twijfel toe. Met een beetje pech belanden we met corona in een Spaans ziekenhuis of je moet weer twee weken in quarantaine. Natuurlijk hadden wij deze trip kunnen gaan maken maar toch wachten we nu liever af.

Vorige week ontdekte ik een Haarlemse delicatessenwinkel die specifieke wijn uit dat Spaanse dorp in de verkoop heeft. We hoeven dus geen 1500, maar slechts 15 kilometer te reizen om hetzelfde doel te bereiken. De vakantie die we voor ogen hadden kwam een beetje naar ons toe dacht ik in een poëtisch moment.

We hebben een deel van het vakantiegeld maar op een andere manier besteed. Ook hebben we wat doosjes wijn gekocht van dit specifieke dorp uit Spanje. Eerlijk is eerlijk, ja, hij smaakt nog steeds net zo lekker als op de mooie vakantie van vorig jaar maar we zouden zo weer terug willen naar de sfeervolle zomeravonden Penedès.

Nee, het is niet hetzelfde als de intense belevenis van een vakantie. Maar, als de herinnering en het verlangen samen kunnen komen in zoiets simpels als een glaasje wijn, dat nog geen 15 kilometer van huis te koop is, dan komen wij de zomervakantie dichter bij huis wel door.

L.O.E.S.

1 september 2020Geen reacties