Skip to main content

Moederdag voor 50plussers

De meeste van ons die de 50 gepasseerd zijn zullen geen kinderen meer op de peuterschool hebben. De tijd van de zelfgemaakte cadeautjes ligt over het algemeen ver achter ons. Stiekem denken we nog weleens terug aan die tijd dat de kinderen ’s ochtends vroeg aan het voeteneind van het bed een versje opzegden. Trots met een wiebelend dienblad waarop een geurend kopje thee, gekookt eitje, glaasje jus d’orange en croissantje netjes gerangschikt op een servetje stonden. Zoals ik al eerder schreef ben ik niet goed in weggooien. Dus heb ik nog die afdruk van dat peuterhandje in een gipsen schaal, het fraai beschilderde kartonnen sieradenbakje, een oud sigarendoosje (dat mocht toen nog) met gekleurd papier erop gelijmd, tekeningen en briefjes die ik in de loop der jaren heb gekregen. Ik koester het allemaal.

Wat je ook van Moederdag vindt; een leuke dag voor de winkeliers die zorgen dat dit zoveel mogelijk wordt gevierd, een verplichting om naar je moeder te gaan, of juist een moeilijke dag omdat je moeder er niet meer is, feit blijft dat wij in Nederland elke 2e zondag in mei Moederdag vieren. Dit is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het vieren van Moederdag op de tweede zondag van mei is traditie in Denemarken, Italië, Turkije, Australië, België, Amerika, Duitsland en Nederland. In Spanje wordt Moederdag de eerste zondag in mei gevierd. In Zweden valt Moederdag op de laatste zondag van mei en in Frankrijk wordt Moederdag gevierd op de eerste zondag van juni. In katholieke landen worden moeders veelal op 15 augustus, op Maria-ten-hemelopneming, in het zonnetje gezet.

Morgen belooft een zonovergoten dag te worden. Daar gaan we lekker van genieten. Over het algemeen ziet de wereld er dan wat vrolijker uit. Mensen kijken meer goedlachs de wereld in en zijn zo veel mogelijk buiten op de been. De nodige vitamine D gratis op de koop toe!

Ik wens alle niet-moeders en moeders een gezellige en stralende dag toe.

 

Geen reacties