Skip to main content

Definitie van vriendschap

Omdat onze site GewoonVriendschap natuurlijk alles te maken heeft met nieuwe mensen leren kennen en vriendschappen sluiten lijkt het ons leuk om regelmatig een blog te schrijven. Een ‘kijkje in de keuken’ te geven. Een blog, het woord is afkomstig van het woord weblog, is een online medium. Een soort dagboek waar verschillende zaken ter sprake kunnen komen. In dit blog willen we jullie op de hoogte houden van actualiteiten, persoonlijke dingen, werk of juist geen werk, vakantie of gewoon leuke verhalen en feitjes omtrent vriendschap. Maar nu eerst over de definitie van vriendschap.

Regelmatig heb ik me afgevraagd wat vriendschap betekent. Dat is best lastig, vind je niet? Want wat betekent het voor jou en wat betekent het voor mij? Wanneer noem je iemand een vriend, een bekende, een kennis? Ken je die uitspraak: ‘echte vrienden je hebt er één of geen’? Misschien is dit wel zo. Maar vriendschap gaat ook over ons leven, over samen leven en mensen in hun waarde laten. Persoonlijk vind ik dit laatste heel belangrijk in een vriendschap en in het hele leven.

Toon Hermans heeft er een mooi versje over geschreven, wie kent het niet: “pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas mag je zeggen: ik heb ’n vriend.” Lastig aan het woord vriendschap vind ik, dat je niet weet wat de ander er onder verstaat. Zo kan het gebeuren dat je bewust geen negatieve dingen tegen iemand zegt, omdat je bang bent diegene te kwetsen. Je kunt je afvragen of dat eerlijk is. Doe je dat om die ander te ‘sparen’ of heb je geen zin in gezeur? Of dat er iets negatiefs over je wordt gezegd, je eerst boos wordt en later denkt; eigenlijk klopt dat wel. Of vrienden die echt niet kunnen luisteren. Die, terwijl jij aan het praten bent, al bezig zijn in hun hoofd met hun reactie in plaats van echt naar je te luisteren. Herken je dat ook? Vaak zijn zij zich niet bewust van hun gedrag. En ach, hoe erg is dit allemaal? Misschien is het wel irritant, maar is dit wel juist die vriend/vriendin waar je zo gezellig mee over de markt kunt lopen, of naar een voorstelling gaat. Wat ik grappig vind, is als je iemand tegenkomt die je jaren niet hebt gezien en dat het voelt alsof je elkaar gisteren nog gesproken hebt. Eigen en vertrouwd, maar dan wel met een hiaat van jaren.

Laten we concluderen dat er veel verschillende soorten vriendschappen zijn. Dat ieder mens wel iets leuks heeft als we hier maar voor open staan en op zoek gaan. Misschien wel een goed voornemen voor 2016?

Geen reacties

Prikbord Berichten 'Vriendschap'

Profiel foto van Gerrit

Samen leuke dingen ondernemen

Hallo, Ben jij die leuke ,gezellig vrouw die ik zoek. En ook nog van het leven ,wil genieten van alle mooie dingen in het leven. Bij voorbeeld om te wandelen te fietsen of te fotograferen een terrasje pakken, of samsn leuke dingen doen,zoals stedentrips ,vakantie en dorpjes en steden bezoeken. Of gezellig winkelen in groten steden. Samen een mooie tijd belevenen alles samen kennen delen en er zijn voor elkaar. En vriendschap, een latrelatie. Wil jij dat ook, laat dan wat van je horen. Want het is samen leuker en gezelliger dan alleen. Gr Gerrit,
Geplaatst door Gerrit op 01 mei 2024 om 12:10
Profiel foto van Desiree

Zullen we kennismaken?

Vitale ondernemende vrouw met bourgondische inslag zoekt dito vrouw voor het delen van vriendschap en als gezellig wandel/terrasmaatje.Integriteit staat bij mij hoog in het vaandel evenals IQ = EQ
Geplaatst door Desiree op 05 april 2024 om 18:26
Profiel foto van Gerrit

Een leuke gezellige reis vriendin / maatje

Hallo zoek een leuke vriendin / maatje. Om samen leuke reisjes te maken. Met de bus of met eigen vervoer. Bijvoorbeeld een vakantie, B&B , appartement of hotel. En wie weet tot snel en wordt het een mooie vriendschap. Groetjs Gerrit.
Geplaatst door Gerrit op 29 februari 2024 om 08:00
Profiel foto van Frederique

Koppel gezocht voor vriendschap

Wij mijn vriend en ik zoeken een koppel in de omgeving van Drunen. Vriendschap en gezelligheid.
Geplaatst door Frederique op 24 januari 2024 om 17:22