Skip to main content

Jannie; Oordeel niet

Wie herkent dit?

Mijn laptop is traag en hij doet niet wat ik wil, verdorie twee maanden geleden een nieuwe iPhone gekocht, moet ik drie maal per dag opladen, balen!

Mijn laptop is versleten, dus moet er een nieuwe komen. Mijn iPhone valt wel mee, iets verkeerd ingesteld. Ik word nerveus.

Dan krijg ik door een bepaald bericht het gevoel dat ik buitengesloten word. Ik moet vreselijk janken, zie je wel ik hoor er niet bij en ben ook nog eens een enorme digibeet. Voel mij zo klein.

Dat was gisteren.

Vandaag kon ik alles weer een beetje relativeren. Die laptop is gewoon oud, mijn “helper” bij mijn iPhone, had dezelfde ervaring gehad dus wist wat het probleem zou kunnen zijn.

Na een telefoontje is mij uitgelegd dat ik helemaal niet buitengesloten ben, integendeel. Mijn reactie zou anders geweest zijn als ik meer ontspannen was geweest en eerst geïnformeerd had.

Zo terugvallend in mijn “oude” negatieve gedrag wist ik, er blijft altijd iets van hangen. Het mooie is dat ik het herken en mezelf kan corrigeren.

En zeker vanmiddag trapte ik er niet in. Inmiddels heb ik ook geleerd dat je meer bereikt met een vriendelijk en open vraag dan gelijk alle registers open te trekken.

Wat leven we toch in een mooie tijd, dat er hulp is als het allemaal niet zo lekker gaat. Dat je met hulp je leefstijl zo kan veranderen dat je je gelukkig voelt. Inmiddels is mijn

lijfspreuk, kijk niet naar wat je niet hebt maar naar wat je wel heeft. En eigenlijk in deze tijd. Kijk naar wat wel kan ……..

 

Liefs

Jannie

Geen reacties