Skip to main content

Vriendschap zoals Jannie dat ervaart

En weer heeft onze gast blogger Jannie een mooi blog geschreven. Dit keer over vriendschap.......

 

Vriendschap

Een paar dagen geleden vroeg iemand aan mij; geloof jij in een vriendschap tussen een man en een vrouw? Ik kan dat volmondig beamen.

Op mijn koor zat een man die in dezelfde woonplaats woonde als ik.Toen we dat ontdekten, reisden we samen naar repetities en concerten.Het werd de allerbeste vriend die je je maar kan bedenken. Beiden waren we getrouwd, o foei! Toen we elkaar een paar jaar kenden,  werd er bij onze beide partners ongeneeslijke kanker gediagnostiseerd. Vanaf dat moment werden we onderdeel van elkaars  gezinnen.

We hebben samen gehuild, gevloekt, hysterisch gelachen en elkaar getroost en opgepept. Wat we thuis niet konden omdat we waarschijnlijk onze partners wilden sparen konden we samen wel heel veel praten. Herkenbare gevoelens maar ook gruwelijk oneens zijn met elkaar.

Helaas kreeg die vriend ook kanker, Hij en zijn vrouw overleden een half jaar na elkaar. Mijn man drie jaar eerder. Maar hij bleef tot het laatste moment mijn beste vriend. Het zijn mooie herinneringen en die blijven.

Ik ben mij ervan bewust, dat niet iedereen het kan. Zoals ook niet iedereen een nieuwe relatie wil. Dit is een site op basis van vriendschap, stiekem hopen veel singles onder ons toch wel op een lieve  partner denk ik. Maar het prettige is dat er geen verwachtingen zijn, het “moet” niet.

Zelf ben ik 67 jraar en ruim negen jaar alleen en vraag mij steeds vaker af, zal ik ooit nog eens verliefd worden? Maar steeds vaker denk ik, het zou fijn zijn maar het “moet” niet. Maar een goede vriend ja…….is toch anders dan vriendinnen.

Liefs

Jannie

 

1 Reactie

Ik weet wat je bent meegemaakt maar altijd vertrouwen houden dan komt het goed 
prettige avond piet
Geplaatst door Piet op 04 april 2023 om 21:24