Skip to main content

Wandelmaatje

Wandelen met een maatje

Elke dag een stuk wandelen maakt dat je beter slaapt en dat je longen beter zuurstof opnemen. Daarnaast zijn er tal van andere voordelen van elke dag even de benen strekken. Wandel je alleen, dan merk je al snel dat je een klein rondje wel goed genoeg vindt. Wandel je samen, dan heb je – voor je het in de gaten hebt – vijf kilometers in de benen.

Een kletspraatje

Vooral als je vaste wandelmaatjes hebt, lijkt het alsof je niet uitgepraat raakt. Hoe vaker je elkaar ziet, hoe meer je over elkaar weet. Heeft je maatje verteld zaterdag uit eten te gaan, dan heb je de week erna weer gespreksstof genoeg over dat etentje. Van het een komt vaak het ander en voor je het weet ben je een uur aan het wandelen. Ongeveer dezelfde interesses hebben is dan wel een voorwaarde.

In hetzelfde tempo

Een wandelmaatje zoeken kan heel eenvoudig of heel ingewikkeld zijn. Het is handig als je een beetje gelijkgestemd bent. Daarnaast is het soms ook slim om iemand op te zoeken die qua wandelen op jouw niveau zit. Je hoeft niet per se allebei even lange benen te hebben, maar je kunt wel een verschil in snelheid hebben. Ben je erg snel buiten adem, zorg er dan voor dat je je wandelmaatje iets vraagt waar diegene uren over kan praten. Zo kan jij op adem komen, terwijl die ander zijn lange adem gebruikt om te praten.

Laagdrempelig je wereld verbreden

Wandelen is een bezigheid die bijna iedereen kan. Een beetje goede schoenen zijn handig, maar verder is voor wandelen niets extra’s nodig. Hoewel het wel slim is om in het donker voor verlichting te zorgen, vooral als je op de route een donker paadje tegenkomt. Heb je een ultiem wandelmaatje gevonden, dan kun je samen op zoek gaan naar wandelevenementen. Zo kom je nog eens ergens anders en ontdek je natuurgebieden waar je eerder niet van gehoord had.

Stok achter de deur

Soms heb je behoefte aan dat maatje, maar soms is alleen wandelen lekker. Het is afhankelijk van je stemming. Heb je zin om een podcast te luisteren of een luisterboek, dan is alleen wandelen zo erg niet. Maar heb je behoefte aan sociaal contact, dan is het zoeken van een wandelmaatje een uitstekend idee. Bovendien zorgt een wandelafspraak ervoor dat je zeker weten van de bank komt, je wilt immers je afspraak niet laten wachten. De welbekende stok achter de deur is er als je opgehaald wordt. Je gaat, ook als het waait of regent én ook als je favoriete programma op tv is.

Wandelen met een wandelmaatje heeft veel voordelen. Het is gezellig en je hebt een stok achter de deur om naar buiten te gaan. Als je op zoek bent naar een geschikt wandelmaatje dan plaats je eenvoudig een bericht op het prikbord.

Georganiseerde Wandelreizen

Ontdek de wereld te voet met een wandelvakantie georganiseerd door experts. Geniet van adembenemende landschappen, gemak en ondersteuning, ontmoet gelijkgestemde reizigers en creëer onvergetelijke herinneringen. Laat je betoveren door de schoonheid van de natuur, stap voor stap, en ontdek verborgen schatten die alleen te voet te vinden zijn. De wereld wacht op jou, dus pak je wandelschoenen en laat je inspireren door een avontuur vol persoonlijke groei en adembenemende ervaringen.

Voor vragen 

Geen reacties

Prikbord Berichten 'Wandelen'

Fiets/wandelmaatje

Hoi, zoek een gezellig en sportief wandel en/of fietsmaatje om mooie tochten mee te gaan maken. Onderweg een terrasje opzoeken voor wat te drinken of eten. Lekker genieten van de rust en de natuur.  Ben inzet het bezit van een fietsendrager dus ik kan alle kanten op om ergens te starten voor een tochtje. Lijkt het je ook leuk, reageer dan en misschien wandelen of fietsen we binnenkort eens samen.
 
 
Geplaatst door Cees op 31 oktober 2023 om 16:19

Stel zoekt vrouw of stel voor vriendschap

Ik ben de helft van een stel waarvan de man (54) en ik als vrouw (53) beiden uit een scheiding komend het geluk weer bij elkaar hebben gevonden.
Wij komen graag in contact met een ander gezellig stel of vrouw van ongeveer onze leeftijd, maar jonger is verder ook geen probleem. Liefst in de omgeving van Amersfoort.
Wij houden van gezelligheid, bij elkaar op bezoek, uit eten, humor, dagje of weekendje weg, wandelen, terrasje pikken, dagje sauna etc etc.
Geplaatst door Annerieke op 26 augustus 2023 om 18:35

Vriendinof vriend gezocht in Assen.

Hallo, ik ben Ria, alleenstaand met hond, oud, bouvier. Ben graag in de natuur , wandelen, bios, uit eten, of gezellig koffie drinken. Lees graag, dus boeken ruilen? Ik heb helaas geen auto meer, wel een gewone fiets! Wie reageert? Groetjes Ria Leeuwestein
Geplaatst door Ria op 26 augustus 2023 om 13:50

Wandelen in de buurt van Eindhoven

Genieten van een wandeling in de natuur en dat even een terrasje pakken of zelf een drankje meenemen.. met iemand samen vind ik dat nog veel leuker. Ik heb een auto als we verder willen dan de omgeving van Eindhoven. Leuk als je wat laat horen. Yesss
Geplaatst door Jeannette op 13 augustus 2023 om 17:26