A A

Blog 50+

Gelukkig Nieuwjaar

Het leven is soms een rollercoaster….

Op 31 december na middernacht is het eerste wat je zegt ‘gelukkig nieuwjaar’ en de dag erna heb ik het nog een aantal keer gezegd, Zelf heb ik er niet zoveel moeite mee maar ik ben wel heel blij dat inmiddels de bijbehorende 3 zoenen verdwenen zijn. Een voordeeltje van corona maar dit even terzijde. Wat wordt er bedoeld met geluk? Het woordenboek leert mij dat geluk een emotie is, het betekent voorspoed en een gunstige loop van de omstandigheden. Maar volgens mij betekent geluk toch wat meer dan dat. Ik denk dat als ik het aan mijn vrienden zou vragen ik ook heel verschillende antwoorden krijg.

Voor mij staat gezondheid op de eerste plaats want als ik ziek ben verdwijnt al het andere naar de achtergrond. Ook betekent geluk voor mij dat er iemand naast me staat die om me geeft, iemand waar ik samen mee kan genieten. Dus voor mij is liefde ook heel belangrijk om gelukkig te zijn. Ik denk dat geld niet gelukkig maakt, maar met geldzorgen ben je natuurlijk niet gelukkig. In mijn omgeving ken ik iemand met geldzorgen en voor hem is een beetje meer geld toch de weg om weer gelukkig te kunnen worden. Voor mij betekent geluk ook om een doel te hebben, om ergens naar uit te kijken, Bijvoorbeeld een kunstbeurs of een vakantie. Daarmee bedoel ik iets positiefs in het vooruitzicht hebben.

Vroeger hield ik van dure etentjes en verre reizen en dacht dat daar mijn geluk uit voortkwam. Nu haal ik mijn kleine geluksmomentjes uit luisteren naar muziek, genieten van de natuur of een mooi boek. Soms als ik mooie gedachten laat langskomen dan denk ik…. dit is mijn geluksmomentje.

Mijn geluk kan ook opeens weg zijn en voelt het leven als een rollercoaster, volgens mij herkent iedereen dat wel. Geluk is voor iedereen heel persoonlijk maar laten we proberen te genieten van de momenten waarop het goed gaat, momenten waarop je beseft…. dit is gelukkig zijn.

L.O.E.S. wenst jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar!!


Terug naar blog Reageren