Skip to main content

Vriendschap zoals Jannie dat ervaart

En weer heeft onze gast blogger Jannie een mooi blog geschreven. Dit keer over vriendschap.......

 

Vriendschap

Een paar dagen geleden vroeg iemand aan mij; geloof jij in een vriendschap tussen een man en een vrouw? Ik kan dat volmondig beamen.

Op mijn koor zat een man die in dezelfde woonplaats woonde als ik.Toen we dat ontdekten, reisden we samen naar repetities en concerten.Het werd de allerbeste vriend die je je maar kan bedenken. Beiden waren we getrouwd, o foei! Toen we elkaar een paar jaar kenden,  werd er bij onze beide partners ongeneeslijke kanker gediagnostiseerd. Vanaf dat moment werden we onderdeel van elkaars  gezinnen.

We hebben samen gehuild, gevloekt, hysterisch gelachen en elkaar getroost en opgepept. Wat we thuis niet konden omdat we waarschijnlijk onze partners wilden sparen konden we samen wel heel veel praten. Herkenbare gevoelens maar ook gruwelijk oneens zijn met elkaar.

Helaas kreeg die vriend ook kanker, Hij en zijn vrouw overleden een half jaar na elkaar. Mijn man drie jaar eerder. Maar hij bleef tot het laatste moment mijn beste vriend. Het zijn mooie herinneringen en die blijven.

Ik ben mij ervan bewust, dat niet iedereen het kan. Zoals ook niet iedereen een nieuwe relatie wil. Dit is een site op basis van vriendschap, stiekem hopen veel singles onder ons toch wel op een lieve  partner denk ik. Maar het prettige is dat er geen verwachtingen zijn, het “moet” niet.

Zelf ben ik 67 jraar en ruim negen jaar alleen en vraag mij steeds vaker af, zal ik ooit nog eens verliefd worden? Maar steeds vaker denk ik, het zou fijn zijn maar het “moet” niet. Maar een goede vriend ja…….is toch anders dan vriendinnen.

Liefs

Jannie

 

1 Reactie

Profiel foto van Piet
Ik weet wat je bent meegemaakt maar altijd vertrouwen houden dan komt het goed 
prettige avond piet
Geplaatst door Piet op 04 april 2023 om 21:24

Prikbord Berichten 'Vriendschap'

Profiel foto van Gerrit

Samen leuke dingen ondernemen

Hallo, Ben jij die leuke ,gezellig vrouw die ik zoek. En ook nog van het leven ,wil genieten van alle mooie dingen in het leven. Bij voorbeeld om te wandelen te fietsen of te fotograferen een terrasje pakken, of samsn leuke dingen doen,zoals stedentrips ,vakantie en dorpjes en steden bezoeken. Of gezellig winkelen in groten steden. Samen een mooie tijd belevenen alles samen kennen delen en er zijn voor elkaar. En vriendschap, een latrelatie. Wil jij dat ook, laat dan wat van je horen. Want het is samen leuker en gezelliger dan alleen. Gr Gerrit,
Geplaatst door Gerrit op 01 mei 2024 om 12:10
Profiel foto van Desiree

Zullen we kennismaken?

Vitale ondernemende vrouw met bourgondische inslag zoekt dito vrouw voor het delen van vriendschap en als gezellig wandel/terrasmaatje.Integriteit staat bij mij hoog in het vaandel evenals IQ = EQ
Geplaatst door Desiree op 05 april 2024 om 18:26
Profiel foto van Gerrit

Een leuke gezellige reis vriendin / maatje

Hallo zoek een leuke vriendin / maatje. Om samen leuke reisjes te maken. Met de bus of met eigen vervoer. Bijvoorbeeld een vakantie, B&B , appartement of hotel. En wie weet tot snel en wordt het een mooie vriendschap. Groetjs Gerrit.
Geplaatst door Gerrit op 29 februari 2024 om 08:00
Profiel foto van Frederique

Koppel gezocht voor vriendschap

Wij mijn vriend en ik zoeken een koppel in de omgeving van Drunen. Vriendschap en gezelligheid.
Geplaatst door Frederique op 24 januari 2024 om 17:22