A A

Activiteiten 50+

Meezing Messiah

12 december 2021 om 15:00 in Amsterdam (Noord-Holland)

Op zondag 12 december 2021 organiseren de Nederlandse Reisopera en Carré voor de zesde maal op rij een groots meezing-evenement in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Zing je zelf in een koor? Heb je geen koorervaring maar hou je van samen met anderen zingen? Aarzel dan niet en doe samen met 1000 andere zangliefhebbers mee met de Meezing Messiah!

open je hart en zing mee!

“Het belangrijkste doel van Meezing Messiah is het plezier hebben in het samen zingen en het beleven van de prachtige muziek. En dat in één van de mooiste muziektempels van Nederland. Iedereen kan erbij zijn en geschiedenis schrijven. Open je hart en zing mee!”, aldus Nicolas Mansfield, directeur van de Nederlandse Reisopera.

Bekijk hier een reportage van de Meezing Messiah uit 2018.

hallelujah!

Het oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel is misschien wel het meest bekend van het ‘Hallelujah”-koor. Messiah bevat naast de aria’s voor solisten een groot aantal meerstemmige koorstukken, die je mee kunt zingen op 12 december. Ook als je geen ervaring hebt in een klassiek koor, kun je meedoen.

aanmelden

Wanneer je een meezingkaart bestelt dan krijg je een dag later van Carré digitale bladmuziek en informatie toegestuurd. Je kunt thuis met oefenlinks de partij van jouw stemsoort instuderen. Op 12 december ben je vanaf 11:45 uur van harte welkom in Carré. Je repeteert van 12:30 - 14:00 uur met alle meezingers, solisten, koor en orkest, onder leiding van de dirigent. De uitvoering van de Meezing Messiah voor publiek is van 15:00 - 18:00 uur.

topsolisten, vu-orkest en consensus vocalis

Het VU-Orkest en koor Consensus Vocalis verlenen in 2021 weer hun medewerking evenals vier topsolisten.

meezingkaart of publiekskaart

De kosten voor de meezingers bedragen € 30,- inclusief bladmuziek, repetitie, lunch en pauzedrankje. Voor de meezingers zijn stoelen geblokkeerd die op stem verdeeld zijn. Je kiest een kaartje voor je eigen stemgroep in het besteltraject. Wanneer je een meezingkaartje bestelt, ontvang je binnen enkele dagen na aankoop een servicemail van Carré met een linkje naar de digitale bladmuziek.

Voor het overige (niet meezingende) publiek kost een ticket € 25,- (geplaceerde kaart, niet tussen de meezingers).

Website: https://carre.nl/voorstelling/meezingmessiah20

Activiteit toegevoegd door GewoonVriendschap.nl